HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSataykarri
topBanner
Sataykarri

Sataykarri

med grønne linser, chilistekt pak choi og hvitløksris

Sataykarri med peanøttsmør, kokosmelk og lime er en populær og velsmakende asiatisk rett. Denne vidunderlige karriretten inneholder mange lekre ingredienser som grønne linser, rødløk, paprika, ingefær og vår ferdige krydderblanding, Ga-Laksa. Herlig tilbehør med massevis av farge og smaken av chilistekt pak choi med cashewnøtter er himmelsk!

Tags:Vegetar
Allergener:PeanøtterHveteSoyaNøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

200 g

Pak choi

1 stk

Rød paprika

25 g

Peanøttsmør

(InneholderPeanøtter)

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

4 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

½ stk

Rødløk

1 pakke

Grønne linser

1 stk

Lime

½ stk

Chili

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 1)

3 dl

Vann* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3772 kj
Kalorier904 kcal
Fett36 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater104 g
Sukker13 g
Protein35 g
Natrium4 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P]. Varm opp en klatt smør og en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefæren i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

2

Skjær pak choi i fire deler på langs. Grovhakk cashewnøtter. Grovhakk peanøtter. Fjern frøene og skjær paprika i tynne strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek cashewnøtter, pak choi og chili og en klype salt i 3-4 min. Vend jevnlig. Overfør til en skål og dekk til med sølvpapir. Skyll linser i kaldt vann*.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne. Stek paprika, peanøtter, rødløk, linser, Ga-Laksa i 2-3 min.

5

Tilsett peanøttsmør, kokosmelk og soyasaus i stekepannen og la putre i 5 min. Sørg for at peanøttsmøret blir oppløst. Tilsett en stor skvett limesaft og smak til med en klype salt og pepper.

6

Anrett ris og sataykarri i dype tallerkener. Topp med chilistekt pak choi.