HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSataykarri
topBanner
Sataykarri

Sataykarri

med grønne linser, chilistekt pak choi og hvitløksris

Tags:Vegetar
Allergener:NøtterGlutenSoyaPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

200 g

Pak choi

1 stk

Paprika

½ stk

Rødløk

1 stk

Lime

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

½ stk

Rød chili

1 pakke

Grønne linser

4 g

Ga-Laksa

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

1 stk

Vårløk

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

25 g

Peanøttsmør

(InneholderPeanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier848 kcal
Energi (kj)3548 kj
Fett31.63 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater100.65 g
Sukker13.7 g
Protein32.2 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P]. Varm opp en klatt smør* og en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefæren i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. 

2

Skjær pak choi i fire deler på langs. Grovhakk cashewnøtter. Grovhakk peanøtter. Fjern frøene og skjær paprika i tynne strimler. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skær lime i båter. Fjern frøene og skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek cashewnøtter, pak choi og chili og en klype salt* i 3-4 min. Vend jevnlig. Overfør til en skål og dekk til med sølvpapir. Skyll linser i kaldt vann*. 

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne. Stek paprika, peanøtter, rødløk, linser, Ga-Laksa i 2-3 min.

5

Tilsett peanøttsmør, kokosmelk og soyasaus i stekepannen og la putre i 5 min. Sørg for at peanøttsmøret blir oppløst. Tilsett en stor skvett limesaft og smak til med en klype salt* og pepper*.

6

Anrett ris og sataykarri i dype tallerkener. Topp med chilistekt pak choi.