Skip to main content
Rustikke hakkebiffer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikke hakkebiffer

Rustikke hakkebiffer

med kremet soppsaus og saftig eplesalat

Vi skal lage rustikke hakkebiffer som får en ekstra god smak av å tilsette ketchup i blandingen. Soppsausen blir nydelig kremet av fløte, og eplesalaten med selleri og persille er et friskt tilbehør. Og la oss ikke glemme kokte poteter blandet med smør.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Milk
Hvede
Soja
Gluten
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

150 ml

Matfløte

12.5 ml

Soyasaus

200 g

Sjampinjong

500 g

Poteter

1 pose

Bladpersille

1 stk

Bladselleri

1 stk

Eple

25 g

Brødrasp

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier902 kcal
Energi (kj)3772 kj
Fett52.3 g
Mettet fett22.6 g
Karbohydrater69 g
Sukker15.4 g
Fiber7.9 g
Protein35.8 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium102.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter. 

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.  

Lag hakkebiff
2

I mellomtiden, riv løk [1/2 stk, 2P] grovt.

Bland kjøttdeig, løk, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, ketchup [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Form hakkebiffer (3 per person) med en skje. Legg direkte i pannen. Trykk dem litt flatere.

Stek, snu hvert 2-3 min, til gjennomstekt. Pakk inn i folie og sett til side.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Stek sopp
3

I mellomtiden, finhakk sopp.

Varm opp stekepannen brukt til hakkebiff på middels høy varme (ikke vask den). Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.

Lag salat
4

I mellomtiden, fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. 

Skjær selleri i tynne skiver på skrått.

Grovhakk persille.

Bland eple, selleri, persille og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper med soppen. 

La småkoke til servering, ca. 1-2 min.

Rett før servering, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til kjelen med poteter. Bland godt.

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter og salat på tallerkener. 

Hell soppsaus over hakkebiffene.