Skip to main content
Rustikke hakkebiffer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustikke hakkebiffer

Rustikke hakkebiffer

med kremet soppsaus og saftig eplesalat

Vi skal lage rustikke hakkebiffer som får en ekstra god smak av å tilsette ketchup i blandingen. Soppsausen blir nydelig kremet av fløte, og eplesalaten med selleri er et friskt tilbehør. Og la oss ikke glemme kokte poteter blandet med smør og persille.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Soya
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Løk

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

200 g

Sjampinjong

500 g

Poteter

1 pose

Bladpersille

1 stk

Bladselleri

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Ketchup (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier880 kcal
Energi (kj)3683 kj
Fett48.5 g
Mettet fett22.3 g
Karbohydrater69 g
Sukker25.3 g
Protein40.8 g
Natrium152.4 mg

Redskaper

Rivjern
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter. 

Kok poteter i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side. 

Stek hakkebiff
2

Riv løk [1/2 stk, 2P] grovt.

Bland kjøttdeig, løk, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, ketchup [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en skål.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Form hakkebiffer (3 per person) med en skje. Legg direkte i pannen. Trykk dem litt flatere.

Stek, snu ofte, i 2-3 min, til gjennomstekt. Pakk inn i folie og sett til side.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Stek sopp
3

Skjær sopp i 1 cm biter.

Varm opp stekepannen brukt til hakkebiff på middels høy varme (ikke vask den). Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig. 

Stek sopp i 3-4 min, eller til gylne og brunet. Krydre med en klype salt.

Lag salat
4

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver. 

Skjær selleri i tynne skiver på skrått.

Grovhakk persille.

Bland eple, selleri, persille og en klype salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag saus
5

Senk varmen på stekepannen til lav og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], soyasaus [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper med soppen. 

La småkoke til servering, ca. 1-2 min.

Rett før servering, tilsett smør [1 ss | 2 ss] til kjelen med poteter. Bland godt.

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter og salat på tallerkener. 

Hell soppsaus over hakkebiffene.