topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkt laksepasta

Røkt laksepasta

med kremet fløtesaus og stekte grønnsaker

Alt som er kremet er godt! Vi gjør det enkelt i dag med en røkt laks som vi steker med hvitløk, squash og tomater, som vi deretter koker med egg, fløte og ost. Deretter blander vi den kremede sausen med spaghetti!

Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

2 stk

Hvitløk

1 pose

Dill

½ stk

Squash

1 stk

Sitron

100 g

Røkt laks

(Inneholder Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

1 ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier932 kcal
Energi (kj)3898 kj
Fett34.9 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater107.2 g
Sukker13.8 g
Protein43.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl], hell av resten og la spaghetti hvile i kjelen. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat og squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. Riv sitronskall og skjær i båter. Finhakk dill. Grovhakk laks. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Lag eggeblanding
3

Knekk egg* [2 stk | 4 stk] og skill eggehvite og eggeplomme. Bland eggeplommer, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og kyllingbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper*, pisk med en gaffel og sett til side. TIPS: Når du bruker eggeplommer i sausen blir den ekstra kremet og god!

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek squash i 2-3 min. Tilsett hvitløk og tomat og stek i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett pasta
5

Senk til middels varme. Tilsett pasta, en skvett pastavann*, eggeblanding, laks og sitronskall i stekepannen. La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er dekket av saus. Tilsett salt* [1 ts | 2 ts] og en stor klype pepper. Tilsett eventuelt mer pastavann* ved behov. TIPS: Bland alt i kjelen hvis ikke det er plass i stekepannen.

Server
6

Anrett laksepasta i dype tallerkener. Pynt med dill.