Unn deg selv en herlig pastarett full av herlige ingredienser. Vi vender rigatoni og fersk spinat i en tomatbasert fløtesaus, og topper den med sprø prosciutto, kremet geitost og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
½ g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
30 g
Spinat
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
180 g
Rigatoni
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
50 g
Prosciutto
1 stk
Basilikum
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
100 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til saus
½ ts
Salt til saus
¼ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Fordel prosciutto på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gylne og sprø.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skyll spinat.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett fersk tomat, Hello Sunrise, hakkede tomater, grønnsaksbuljong, matfløte, pastavann, salt og sukker. La småkoke i 3-4 min, eller til noe tyknet.
I mellomtiden, grovhakk basilikum.
Smuldre prosciutto i mindre biter.
Vend pasta og spinat i sausen. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen virker tørr.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med geitost, basilikum og sprø prosiutto.