Våre matkasserHjelpGavekort
Paprika- og svinekjøttgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprika- og svinekjøttgryte

Paprika- og svinekjøttgryte

med villris og fersk persille

I dag skal vi lage en vidunderlig svinekjøttgryte med paprika, rødløk og gulrot. Gryta blir kremet av fløte, og får en herlig smak av krydderblandingen vår, som vi kaller Ay Cajun-ba. Vi serverer gryta med kokt villris og topper alt med fersk persille.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

½ boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 g

Chiliflak

1 pose

Kruspersille

150 g

Basmati villris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier750 kcal
Energi (kj)3136 kj
Fett25.47 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater79.75 g
Sukker19.7 g
Protein49.2 g
Natrium408 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 15 min. Sett til side og la hvile under lokk til servering.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og skjær paprika i 1/2 cm tynne skiver.

Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store terninger.

Finhakk løk.

Skjær tomat i terninger.

Finhakk persille. 

Skjær svinekjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Stek svinekjøtt med en klype salt og pepper i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.

Varm evt. opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.

Stek løk krydret med Jorda Rundt i 1-2 min. 

Tilsett paprika og gulrot, og stek i 5-6 min.

Stek grønnsaker
4

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, tomatpuré [1/2 boks, 2P] og tomat under omrøring. La putre i 2-3 min.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis du synes sausen er for tykk.

Tilsett kjøtt
5

Tilsett svinekjøtt i stekepannen og stek i 30 sek, til gjennomvarmet. Krydre med salt og en stor klype pepper.

TIPS: Tilsett en klype chiliflak hvis du liker sterk mat.

Server
6

Anrett ris på tallerkener.

Topp med svinekjøtt og grønnsaker.

Pynt med persille.