Pannestekt urtekylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt urtekylling

Pannestekt urtekylling

med syrlig kålsalat og rømmedressing

En klassisk "kylling og poteter"-rett blir aldri kjedelig med de riktige krydderiene. I dag skal vi krydre kyllingen med gode urter før vi bruner den og baker den i ovnen. Tilbehøret er ovnsbakte poteter og gulrøtter, en syrlig kålsalat med agurk og vårløk, og en kremet hvitløksdressing.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Hvitløk

300 g

Kyllingbryst

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

½ stk

Sitron

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier615 kcal
Energi (kj)2573 kj
Fett23.7 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater57.4 g
Sukker12.1 g
Protein43.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i kvarte.

Skjær gulrot (uskrelt) i 2 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over olivenolje. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Stek kylling
2

I mellomtiden, krydre kylling med en klype salt og Middelhavsdrøm.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Bak kylling
3

Når grønnsakene har 11 min igjen i ovnen, overfør kylling til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat
4

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland agurk, vårløk, spisskål, olivenolje [1 ss | 2 ss], en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en skål.

Lag hvitløksdressing
5

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland rømme, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Skjær kylling i tynne skiver. 

Server
6

Anrett kylling, salat og grønnsaker på tallerkener.

Server en klatt hvitløksdressing på siden.