Vi steker torsk med en smakfull sitronbuljong som vi blander selv. Vi lager også en nydelig potetmos med creme fraiche og finrevet ost, som blir perfekt kremet. Grønnsakene stekes før vi anretter alt på tallerkener, og topper med knasende mandler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
2 stk
Hvitløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Dill
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
250 g
Torsk
(Inneholder: Fisk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
½ stk
Sitron
½ stk
Løk
60 g
Spinat
37.5 ml
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Gulrot
½ dl
Vann (steg 3)
2 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Krydre fisk med en klype salt* og pepper* på begge sider. Kok opp saltet vann* i en gryte. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-12 min., inntil møre.
Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk. Skjær løk i båter. Grovhakk dill. Vask sitron og riv en stor klype sitronskall. Skjær sitron i båter.
Bland vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, halvparten av hvitløken, en generøs skvis sitronsaft, dill og en klype pepper* i en skål.
Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett spinat og resterende hvitløk, og stek i 2-3 min. Sett til side i en skål. Hell vannet fra gryten med poteter, og tilsett smør* [2 ss | 4 ss], rømme [2 ss | 4 ss], finrevet ost og en klype salt*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side og dekk til med lokk.
Tørk av pannen og varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] på middels høy varme. Stek fisk i 1 min. Snu fiskebitene og hell over buljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 1-2 min., inntil gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og flaker seg.
Anrett potetmos, spinat og løk på tallerkener. Legg fisk ovenpå spinaten, og sørg for å få all sausen fra pannen med. Topp med mandler.