Skip to main content
Pannestekt torsk
Pannestekt torsk

Pannestekt torsk

med kremet potetmos og knasende mandler

Vi steker torsk med en smakfull sitronbuljong som vi blander selv. Vi lager også en nydelig potetmos med creme fraiche og finrevet ost, som blir perfekt kremet. Grønnsakene stekes før vi anretter alt på tallerkener, og topper med knasende mandler.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Nøtter
Fisk
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Dill

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

½ stk

Sitron

½ stk

Løk

60 g

Spinat

37.5 ml

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 3)

2 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier701 kcal
Energi (kj)2932 kj
Fett35 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater55.5 g
Sukker9.7 g
Fiber8 g
Protein36.3 g
Natrium408.1 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Krydre fisk med en klype salt* og pepper* på begge sider. Kok opp saltet vann* i en gryte. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-12 min., inntil møre.

2

Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk. Skjær løk i båter. Grovhakk dill. Vask sitron og riv en stor klype sitronskall. Skjær sitron i båter.

Bland buljong
3

Bland vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, halvparten av hvitløken, en generøs skvis sitronsaft, dill og en klype pepper* i en skål.  

Lag potetmos
4

Varm en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett spinat og resterende hvitløk, og stek i 2-3 min. Sett til side i en skål. Hell vannet fra gryten med poteter, og tilsett smør* [2 ss | 4 ss], rømme [2 ss | 4 ss], finrevet ost og en klype salt*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side og dekk til med lokk.

Stek fisk
5

Tørk av pannen og varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] på middels høy varme. Stek fisk i 1 min. Snu fiskebitene og hell over buljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 1-2 min., inntil gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og flaker seg.

 

6

Anrett potetmos, spinat og løk på tallerkener. Legg fisk ovenpå spinaten, og sørg for å få all sausen fra pannen med. Topp med mandler.