HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Torsk
topBanner
Pannestekt torsk

Pannestekt torsk

med kremet potetmos og knasende mandler

Vi steker torsk med en smakfull sitronbuljong som vi blander selv. Vi lager også en nydelig potetmos med creme fraiche og finrevet ost, som blir perfekt kremet. Grønnsakene stekes før vi anretter alt på tallerkener, og topper med knasende mandler.

Tags:Barnevennlig
Allergener:SelleriNøtterFiskMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 pose

Dill

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

1 stk

Sitron

½ stk

Løk

60 g

Spinat

37.5 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 3)

2 ss

Smør (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier688 kcal
Energi (kj)2878 kj
Fett35.6 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater50.66 g
Sukker7.2 g
Protein36.72 g
Natrium408.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Krydre fisk med en klype salt* og pepper* på begge sider. Kok opp en kjele med saltet vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-12 min, til møre.

2

Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk. Skjær løk i båter. Grovhakk dill. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Bland vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, halvparten av hvitløken, en stor svkett sitronsaft, dill og en klype pepper* i en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett spinat og resterende hvitløk, og stek i 2-3 min. Sett til side i en skål. Hell vannet av kjelen med poteter, og tilsett smør* [2 ss | 4 ss], yoghurt [2 ss | 4 ss], finrevet ost og en klype salt*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side og dekk til med lokk.

5

Tørk av stekepannen og varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] på middels høy varme. Stek fisk i 1 min. Snu fisken og hell over buljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 1-2 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett potetmos, spinat og løk på tallerkener. Topp spinat med fisk, og sørg for å få med all sausen stekepannen med. Topp med mandler.