Våre matkasserHjelpGavekort
Pannestekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt torsk

Pannestekt torsk

med kremet potetmos og knasende mandler

Vi steker torsk med en smakfull sitronbuljong som vi blander selv. Vi lager også en nydelig potetmos med creme fraiche og finrevet ost, som blir perfekt kremet. Grønnsakene stekes før vi anretter alt på tallerkener, og topper med knasende mandler.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Nøtter
Fisk
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Dill

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter)

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Sitron

½ stk

Løk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 3)

2 ss

Smør (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier688 kcal
Energi (kj)2878 kj
Fett35.6 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater50.7 g
Sukker7.2 g
Protein36.7 g
Natrium408.1 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Krydre fisk med en klype salt* og pepper* på begge sider. Kok opp en kjele med saltet vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm terninger. Kok poteter i 10-12 min, til møre.

Forbered råvarer
2

Grovhakk mandler. Finhakk eller press hvitløk. Skjær løk i båter. Grovhakk dill. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bland buljong
3

Bland vann* [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, halvparten av hvitløken, en stor svkett sitronsaft, dill og en klype pepper* i en skål.

Lag potetmos
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett spinat og resterende hvitløk, og stek i 2-3 min. Sett til side i en skål. Hell vannet av kjelen med poteter, og tilsett smør* [2 ss | 4 ss], yoghurt [2 ss | 4 ss], finrevet ost og en klype salt*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side og dekk til med lokk.

Stek fisk
5

Tørk av stekepannen og varm opp olivenolje* [½ ss | 1 ss] på middels høy varme. Stek fisk i 1 min. Snu fisken og hell over buljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 1-2 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, spinat og løk på tallerkener. Topp spinat med fisk, og sørg for å få med all sausen stekepannen med. Topp med mandler.