Pannestekt köfte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt köfte

Pannestekt köfte

med tomatbulgur og vispet ostedressing

I dag skal vi lage vidunderlige köfter som får en spennende vri av at vi tilsetter Panamat og hvitløk. Tilbehøret i dag er både fargerikt og smakfullt, da vi skal koke bulgur med tomatpuré blandet med sitronsaft. Vi serverer köfter med en frisk salat med tomat og agurk, og en kremet ostedressing.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

15 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ boks

Tomatpure

1 stk

Sitron

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 1)

1 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier731 kcal
Energi (kj)3058 kj
Fett36.84 g
Mettet fett19.4 g
Karbohydrater47.42 g
Sukker23.8 g
Protein46.52 g
Natrium442 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels varme. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], kyllingbuljong, sukker [1 ts | 2 ts], vann [2,5 dl | 5 dl] og bulgur. Bland godt. Kok opp, senk varmen litt og la småkoke i 10 min, eller til buljongen er absorbert.

Bland köfte
2

Press eller hvitløk fint. Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], panko [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper. Form farsen til köfter, 3 stk. per person (ca. 6 cm lang og 2,5 cm tykk).

Stek köfter
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 2-3 min, vend jevnlig, til brunet. Senk til middels varme og stek i 10-12 min, til gjennomstekte. Snu av og til. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland ostedressing
4

Skjær sitron i skiver. Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss] og yoghurt i en skål. Smuldre gresk salatost over yoghurten og mos helt med en gaffel. Tilsett vann [1 ss | 2 ss] og visp i 2 min. Når bulguren er ferdig, smak til med en skvett sitronsaft og salt [¼ ts | ½ ts].

Bland salat
5

Skjær tomat i 2 cm båter. Skjær agurk i tynne skiver. Bland tomat og agurk i en skål. Krydre med en klype salt og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med köfter og salat. Topp med en klatt ostedressing.