HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Köfte
topBanner
Pannestekt köfte

Pannestekt köfte

med tomatbulgur og vispet ostedressing

I dag skal vi lage vidunderlige köfter som får en spennende vri av at vi tilsetter Panamat og hvitløk. Tilbehøret i dag er både fargerikt og smakfullt, da vi skal koke bulgur med tomatpuré blandet med sitronsaft. Vi serverer köfter med en frisk salat med tomat og agurk, og en kremet ostedressing.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:GlutenHveteMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

1 stk

Agurk

2 stk

Tomat

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

4 g

Kyllingbuljong

85 g

Bulgur

(InneholderGluten, Hvete)

½ boks

Tomatpure

1 stk

Sitron

250 g

Kjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 1)

1 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier731 kcal
Energi (kj)3058 kj
Fett36.84 g
Mettet fett19.4 g
Karbohydrater47.42 g
Sukker23.8 g
Protein46.52 g
Natrium442 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels varme. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], kyllingbuljong, sukker [1 ts | 2 ts], vann [2,5 dl | 5 dl] og bulgur. Bland godt. Kok opp, senk varmen litt og la småkoke i 10 min, eller til buljongen er absorbert.

2

Press eller hvitløk fint. Bland kjøttdeig, Panamat, egg [1 stk | 2 stk], panko [½ pakke, 2P], salt [½ ts | 1 ts] og hvitløk i en skål. Krydre med en klype pepper. Form farsen til köfter, 3 stk. per person (ca. 6 cm lang og 2,5 cm tykk).

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 2-3 min, vend jevnlig, til brunet. Senk til middels varme og stek i 10-12 min, til gjennomstekte. Snu av og til. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær sitron i skiver. Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss] og yoghurt i en skål. Smuldre gresk salatost over yoghurten og mos helt med en gaffel. Tilsett vann [1 ss | 2 ss] og visp i 2 min. Når bulguren er ferdig, smak til med en skvett sitronsaft og salt [¼ ts | ½ ts].

5

Skjær tomat i 2 cm båter. Skjær agurk i tynne skiver. Bland tomat og agurk i en skål. Krydre med en klype salt og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med köfter og salat. Topp med en klatt ostedressing.