Pannestekt biff og karamellisert løksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt biff og karamellisert løksaus

Pannestekt biff og karamellisert løksaus

med rosmarinkrydrede poteter og saftig pæresalat

Denne retten er perfekt når du skal invitere noen på middag, eller hvis du vil kose deg litt ekstra i hverdagen. Vi skal steke en mør biff, før vi topper den med karamellisert løksaus med balsamico og rødvinssaus. Tilbehøret i dag er rosmarinkrydrede poteter og en saftig pæresalat med gresskarkjerner.

Tags:
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

½ stk

Løk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

1 stk

Rosmarin

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Pære

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2895 kj
Fett33.3 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater58.3 g
Sukker13.8 g
Protein42.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet. Krydre hver side med en klype salt.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter. Finhakk rosmarin.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og rosmarin. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min.

Forbered råvarer
2

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.

Fjern kjernen og skjær pære [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Rist gresskarkjerner i 3-4 min. Overfør til en skål og sett til side.

Stek kjøtt
3

Varm opp stekepannen på høy varme og tilsett en skvett olivenolje.

Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen litt, og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium rå. Pakk kjøttet inn i folie, og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det bedre stekt.

Lag saus
4

Varm opp stekepannen på middels varme og tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss].

Stek løk i 5-6 min under omrøring.

Tilsett balsamico, soyasaus [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Kok i 3-5 min, eller til mørk og lett tyknet.

Tilsett rødvinssaus, resterende kraft fra kjøttet og en klype pepper. Rør godt.

Lag salat
5

Legg ruccola, gresskarkjerner, honning- og sennepsdressing, pære og en klype salt i en skål. Bland sammen rett før servering.

Server
6

Skjær biff i skiver og anrett på tallerkener. Hell over saus.

Server salat og poteter ved siden av.