Våre matkasserHjelpGavekort
Pankopanert torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanert torsk

Pankopanert torsk

med hvitløksris og stekte grønnsaker

Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer torsk i aiolidressing og panko, og baker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli, gulrot og vårløk, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Soya
Sesam
Fisk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

1 stk

Gulrot

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

12.5 g

Ketchup

150 g

Jasminris

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

250 g

Brokkoli

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 3)

3 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier889 kcal
Energi (kj)3722 kj
Fett36.44 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater93.26 g
Sukker14 g
Protein38.49 g
Natrium0.1 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered fisk og dressing
1

Sett ovnen på 200°C/220°C (varmluft). Skjær torsk i 3 cm tykke biter. Bland aioli og ketchup [1/2 pakke, 2P] i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Bak fisk
2

Bland fisk med aiolidressingen. Bland deretter jevnt inn panko. Legg fiskebiter på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko. Drypp over en skvett olivenolje*. Stek i 12-15 min, til bitene er sprø og gjennomstekte.

Kok ris
3

Finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i ca. 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile i 10-15 min, til vannet er absorbert. TIPS: Ikke løft lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
4

Skjær agurk i tynne skiver. Bland agurk, hvitvinseddik og sukker* [1 ts | 1 ts] i en skål. Skjær brokkoli med stilk i små biter. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær vårløk i tynne skiver, og separer det grønne fra det hvite.

Stek grønnsaker
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli (og stilk), gulrot og det hvite av vårløken i 5-6 min. Krydre med salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for å steke grønnsakene raskere.

Server
6

Press væsken av agurk. Anrett hvitløksris, grønnsaker, fisk og syltet agurk i dype tallerkner. Drypp over svart sesammajones og strø over det grønne av vårløken.