Skip to main content
Pankopanert hyse

Pankopanert hyse

med hvitløksris og syltet agurk

Ukens fiskemiddag er alt annet enn kjedelig! Vi panerer hyse i og steker den sprø og gyllen. Tilbehøret i dag er smakfull hvitløksris, stekt brokkoli og gulrot, hjemmesyltet agurk og svart sesammajones.

Tags:
Melkefri
Barnevennlig
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Sulfitter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel
Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder: Gluten, Sesam, Soya)

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

½ stk

Agurk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 dl

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

Kalorier1032 kcal
Energi (kj)4316 kj
Fett30.9 g
Mettet fett4.1 g
Karbohydrater138 g
Sukker11.1 g
Fiber9.5 g
Protein54.6 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium232 mg
Potassium424 mg
Calcium62.5 mg
Iron1.6 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Finhakk eller press hvitløk. 

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Sylt agurk
2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Vend inn agurk og sett til side.

Hell ut væske rett før servering.

Ovnsbak grønnsaker
3

Skjær brokkoli med stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm biter. 

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til mørt.

Forbered fisk
4

Bland hvetemel, salt og pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend fisk i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek fisk
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med ovnsbakte grønnsaker, fisk og syltet agurk. 

Drypp over svart sesammajones.