Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert torsk

Panert torsk

med saftig kålsalat og ovnsbakte poteter

I dag setter vi ut på en gastronomisk tur med panert torsk og ovnsbakte poteter. En saftig kålsalat med appelsin, pankopanert torsk og en kremet dilldressing. Denne fiskemiddagen kommer til å falle i smak og både store og små.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

½ stk

Appelsin

½ stk

Fennikel

75 g

Rødkål

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ pose

Dill

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier667 kcal
Energi (kj)2792 kj
Fett23.41 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater68.71 g
Sukker14.2 g
Protein40.12 g
Natrium0.1 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper* . Bland godt. Stek i 25-30 min, til møre. TIPS: Skjær poteter i like store biter slik at alt stekes likt.

Lag salat
2

Skrell og fjern det hvite, og skjær appelsin [½ stk, 2P] i 1 cm biter. Del fennikel [½ stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver. Bland rødkål, fennikel, appelsin, olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål.

Lag panering
3

Finhakk hvitløk. Riv en klype sitronskall. Bland hvitløk, panko, finrevet ost, sitronskall og en klype salt* og pepper* i en skål. Visp egg* [1 stk | 2 stk] i en annen skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek fisk
4

Klapp fisk tørr med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt* på hver side. Dypp fisk i egg, deretter i pankoblandingen. Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Lag dressing
5

Skjær sitron i båter. Finhakk dill [½ pose, 2P]. Bland dill og rømme [½ pakke, 2P]. Tilsett en skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett fisk, poteter, appelsinsalat og dressing på tallerkener. Press en skvett sitronsaft over fisken og legg resterende sitronbåter på siden. TIPS: Fisken er filetert, men små bein kan forekomme.