topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai-inspirert rekewok

Pad thai-inspirert rekewok

med sprø peanøtter og mangosalat

Pad thai er en klassisk nudelrett fra Thailand, som har blitt svært populær som gatemat. Vår versjon består av udonnudler og reker som stekes med gulrot, paprika og vårløk som vendes i en pad thai-saus laget med søt chilisaus, limesaft, soyasaus og ketchup. Vi topper retten med ristede peanøtter og koriander, og serverer en frisk mangosalat med agurk som tilbehør.

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Peanøtter
Hvete
Gluten
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Lime

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Paprika

1 pose

Koriander

½ g

Chiliflak

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

½ stk

Mango

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 5)

2 ss

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier814 kcal
Energi (kj)3406 kj
Fett30.6 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater97 g
Sukker37.5 g
Protein32.8 g
Natrium225 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Tilsett nudler og kok i 4-6 min, til myke.

Hell av vannet og skyll nudler.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Rist peanøtter
2

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.

Stek peanøtter i 2-3 min, til lett ristet.

Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til velduftende.

Legg over i en skål og sett til side.

Bland mangosalat
3

Skjær agurk i 1 cm store biter.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Bland mango, agurk, chiliflak [1/2 pose, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål, og sett til side.

Skjær paprika og vårløk i 2 cm store biter.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne staver.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Stek reker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og paprika i 3-4 min, til myknet.

Tilsett reker og vårløk, og stek videre i 3-4 min, til reker er gjennomstekte.

Krydre godt med salt og pepper.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

TIPS: Bruk 2 stekepanner til 4P om nødvendig.

Lag pad thai-saus
5

I mellomtiden, skjær lime i båter.

Bland søt chilisaus, soyasaus, en skvett limesaft, ketchup [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en liten skål.

Senk til middels varme, og vend nudler og pad thai-saus i stekepannen med reker og grønnsaker.

Stek i 1 min, til gjennomvarmt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudler ser tørre ut.

Server
6

Fordel pad thai-nudler i dype tallerkener og topp med resterende limesaft.

Server med mangosalat og garner med peanøtter og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image