La deg inspirere av herlige, karibiske smaker! Skjem bort middagsgjestene med Panamatkrydret svinefilet servert på en seng av luftig kokosris, toppet med en frisk og søt pasjonsfruktsaus med en chilikrydret gulrotsalat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
180 ml
Kokosmelk
250 g
Svinefilet
4 g
Panamat
1 stk
Gulrot
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
1 g
Chiliflak
2 stk
Pasjonsfrukt
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 pose
Koriander
1 dl
Vann til ris
¼ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus
½ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med kokosmelk og vann.
Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett kjøtt og krydre med Panamat, salt og en klype pepper.
Stek kjøtt i 2 min på hver side, eller til brunet.
Legg kjøtt over på et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 12-15 min.
Ta ut kjøttet og la det hvile i folie til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Skjær tomat i båter.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland gulrot, tomat, rødløk, olivenolje, chiliflak, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Varm opp samme stekepanne på middels høy varme.
Halver pasjonsfrukt.
Tilsett fruktkjøtt med frø, vann, smør, sukker og en klype salt og pepper i stekepannen. Stek i 1 min, eller til sausen tykner noe.
TIPS: Sil pasjonsfrukt hvis du foretrekker en saus uten frø.
Skjær lime i båter.
Grovhakk koriander.
Skjær kjøtt i 1 cm tynne skiver.
Anrett ris, kjøtt og salat i dype tallerkener.
Øs saus over kjøtt.
Garner ris og salat med peanøtter og koriander.
Server med limebåter.