topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikanske reketaco

Meksikanske reketaco

med cajunkrydret coleslaw og sterk jalapeño

Taco kan lages på mange måter, og i dag byr vi på en smakfull taco med reker og spennende tilbehør. Vi skal lage en frisk tomatsalsa som byr på en perfekt miks av salt og surt. Den hjemmelagde cajunmajonesen binder retten sammen, og med noen skiver jalapeño får hver taco et lite spark.

Tags:
Enkel
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Sulfitter
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

5 g

Tex-Mex

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

2 stk

Tomat

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Jalapeno

1 stk

Rødløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier655 kcal
Energi (kj)2739 kj
Fett27.6 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater74 g
Sukker9.7 g
Protein22.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Finhakk tomat og rødløk. 

Skjær jalapeño i tynne skiver.

Grovhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Grovhakk reker på et eget skjærebrett. 

Lag tomatsalsa
2

Bland majones, Ay Cajun-ba og en skvett vann i en liten skål.

Bland tomat, koriander og en stor skvett limesaft i en ny skål.

Paner reker
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], Tex-Mex og rødløk i en skål.

Vend reker i blandingen til de er helt dekket.

Stek reker og rødløk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker og rødløk i 3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.

Bland coleslaw
5

I mellomtiden, bland strimlet salat, en skvett limesaft og cajunmajones [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Smør tortillabrød med cajunmajones.

Fyll med coleslaw, reker og tomatsalsa.

Topp med jalapeno.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.