HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk Halloumibowl
topBanner
Meksikansk halloumibowl

Meksikansk halloumibowl

med mais- og tomatris og sterk kålsalat

Den kulinariske reisen går i dag til Mexico, og her kan vi by på mange krydrede og lekre ingredienser! Vi steker halloumi med vår fantastiske krydderblanding, Tex-Mex, som tar smaken til nye høyder. Vi serverer halloumi med fyldig og fargerik maisris med tomat og lime, og en sterk kålsalat med koriander og jalapeños.

Tags:VegetarSterkRask
Allergener:EggSennepmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

150 g

Basmatiris

200 g

Halloumi

(Inneholdermelk)

5 g

Tex-Mex

150 g

Spisskål, skåret

1 pose

Koriander

1 stk

Jalapeno

150 g

Mais

2 stk

Tomat

1 stk

Lime, økologisk

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3251.1772 kj
Kalorier777.05 kcal
Fett32.1505 g
Mettet fett19 g
Karbohydrater78.779 g
Sukker12.2 g
Protein35.4965 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Rivjern
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Jorda Rundt og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Skjær halloumi i 2 cm skiver (3 per pers.) og krydre med Tex-Mex. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 5-6 min, vend jevnlig.

3

Del jalapeño i to, fjern frøene og finhakk halvparten. Skjær den andre halvparten i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland spisskål og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Masser spisskålen i 30 sek. med hendene, til mør. Rør inn hakket jalapeño og halvparten av korianderen. TIPS: Server jalapeños ved siden av hvis du ikke liker sterk mat.

4

Riv en stor klype limeskall og skjær lime i båter. Skjær tomat i 1 cm biter. Hell væsken av mais.

5

Bland ferdig ris med mais, tomat, limeskall og en stor skvett limesaft.

6

Anrett ris, halloumi og kålsalat i dype tallerkener. Server rømme, resterende limebåter og jalapeñoskiver ved siden av. Pynt med resterende koriander.