Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling satay

Kylling satay

med villris og koriander

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

100 g

Sataysaus

(Inneholder: Peanøtter, Fisk, Gluten, Soya)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde spor av: Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Rød chili

150 g

Basmati villris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier495 kcal
Energi (kj)2072 kj
Fett3.58 g
Mettet fett0.8 g
Karbohydrater68.54 g
Sukker7.6 g
Protein44.22 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og la koke under lokk i 10 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Stek kylling
2

Legg hvert kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank kyllingbryst flate (ca 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland sataymarinade
3

Riv limeskall fint og skjær lime i båter. Bland sataysaus, soyasaus, limeskall og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*

Bland salat
4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær chili i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland kålblanding, gulrot,  halvparten av koriander og halvparten av sataymarinade i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ferdig ris i salatbollen og bland godt sammen.

Tilsett sataymarinade
5

Ta stekepannen med kylling av varmen og tilsett resterende sataymarinade. Vend sammen inntil kylling er dekket. Skjær kylling i skiver.

Servér
6

Anrett salat og ris i dype tallerkener. Topp med sataykylling. Drypp over med resterende sataymarinade fra stekepannen. Dryss med chili og resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.