topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling satay

Kylling satay

med villris og koriander

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Fisk, Gluten, Soya)

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Rød chili

150 g

Basmati villris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier495 kcal
Energi (kj)2072 kj
Fett3.58 g
Mettet fett0.8 g
Karbohydrater68.54 g
Sukker7.6 g
Protein44.22 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min, inntil gylden og velduftende. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ ts | ½ ts] og kok opp. Senk til lav varme og la koke under lokk i 10 min. Ta gryten av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller inntil alt vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke sniktitt!

Stek kylling
2

Legg hvert kyllingbryst mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank kyllingbryst flate (ca 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min på hver side, eller til de er gjennomstekt. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland sataymarinade
3

Riv limeskall fint og skjær lime i båter. Bland sataysaus, soyasaus, limeskall og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*

Bland salat
4

Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær chili i tynne skiver. Grovhakk koriander. Bland kålblanding, gulrot,  halvparten av koriander og halvparten av sataymarinade i en bolle. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ferdig ris i salatbollen og bland godt sammen.

Tilsett sataymarinade
5

Ta stekepannen med kylling av varmen og tilsett resterende sataymarinade. Vend sammen inntil kylling er dekket. Skjær kylling i skiver.

Servér
6

Anrett salat og ris i dype tallerkener. Topp med sataykylling. Drypp over med resterende sataymarinade fra stekepannen. Dryss med chili og resterende koriander. Serveres med limebåter ved siden av.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image