Krydrede rissoles
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede rissoles

Krydrede rissoles

med hvitløksris, pak choi og hoisin- og ponzusaus

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Soya
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

1 stk

Vårløk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Pak choi

30 g

Hoisinsaus

1 g

Chiliflak

15 ml

Ponzudressing

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Melk (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier642 kcal
Energi (kj)2687 kj
Fett20.88 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater81.73 g
Sukker20.1 g
Protein35.77 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Form rissoles
2

Bland kjøttdeig, Ginger Ninja, melk* [2 ss | 4 ss], panko, en klype pepper* og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til rissoles/kjøttkaker (3 per person) og trykk de litt flatere (ca. 2 cm).

Stek rissoles
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rissoles i 5-6 min på hver side. Sett til side på en tallerken med sølvpapir for å holde varmen. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær pak choi i 3 cm biter.  VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Stek pak choi
4

Tørk stekepannen med kjøkkenpapir (forsiktig, den er fremdeles varm!). Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek pak choi og chiliflak i 4-5 min, til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Bland hoisin- og ponzusaus
5

Bland hoisinsaus og ponzudressing i en skål. Bland gulrot og vårløk i kjelen med ferdigkokt ris.

Servér
6

Anrett grønnsaksris, rissoles og pak choi krydret med chiliflak på tallerkener. Drypp over med hoisin- og ponzusaus.