topBanner
Krydrede rissoles

Krydrede rissoles

med hvitløksris, pak choi og hoisin- og ponzusaus

La hele familien være med på å lage mat i kveld - vi skal nemlig lage mye godt! Rissoles er en flatere versjon av en kjøttbolle, og får sin karakteristiske smak fra vår herlige krydderblanding, Ginger Ninja. Vi lager silkemyk kremet hvitløksris, som vi blander med rå gulrøtter og vårløk. Vi steker pak choi med chili og blander en sensasjonell hoisin- og ponzusaus!

Allergener:EggSennepHveteBløtdyrSesamSoyaGlutenSulfitterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Vårløk

4 g

Ginger Ninja

(InneholderEgg, Sennep)

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

1 stk

Hvitløk

2 stk

Gulrot

200 g

Pak choi

30 g

Hoisinsaus

(InneholderHvete, Bløtdyr, Sesam, Soya)

1 g

Chiliflak

15 ml

Ponzudressing

(InneholderSoya, Gluten, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt* (steg 1)

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 2)

2 ss

Melk* (steg 2)

(InneholderMelk)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2634 kj
Kalorier630 kcal
Fett15.52 g
Mettet fett5.67 g
Karbohydrater86.45 g
Sukker13.39 g
Protein35.68 g
Natrium5.451 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Bland kjøttdeig, Ginger Ninja, melk [2 ss | 4 ss], panko, en klype pepper og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til rissoles/kjøttkaker (3 per person) og trykk de litt flatere (ca. 2 cm).

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rissoles i 5-6 min på hver side. Sett til side på en tallerken med sølvpapir for å holde varmen. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær pak choi i 3 cm biter.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Tørk stekepannen med kjøkkenpapir (forsiktig, den er fremdeles varm!). Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek pak choi og chiliflak i 4-5 min, til møre. Krydre med en klype salt og pepper*.

5

Bland hoisinsaus og ponzudressing i en skål. Bland gulrot og vårløk i kjelen med ferdigkokt ris.

6

Anrett grønnsaksris, rissoles og pak choi krydret med chiliflak på tallerkener. Drypp over med hoisin- og ponzusaus.