Pasta er en uslåelig rett på middagsbordet, og denne gangen er det vår kremete spinat- og ricottatortelloni som skal briljere. En bonus er det at den er superrask å lage! Kok tortelloni, bland sammen en velkomponert kremsaus med worcestersaus, herlig krydder og spinat samt miks en frisk salat med pære, valnøtter og ruccola. Retten pyntes med et dryss italiensk ost. Det var det, så enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Sitron
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
½ stk
Worcestersaus
(Inneholder: Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
40 g
Ruccola
1 stk
Pære
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder: Hvete, Melk, Egg, Gluten Kan inneholde spor av: Bløtdyr, Selleri, Nøtter, Fisk, Skalldyr, Sennep, Soya)
½ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok tortelloni i 1-2 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann [1,5 dl | 3 dl], en skvett sitronsaus, worcestersaus [1/2 pose, 2P], Hvitløksflørt, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong og sukker [1/2 ts | 1 ts].
La putre i 3-4 min, eller til tyknet.
I mellomtiden, skyll ruccola og spinat.
Skjær pære i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland ruccola, pære, valnøtter, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Bland tortelloni og spinat sammen med sausen. Smak til med salt.
Anrett kremet sopptortelloni i skåler.
Topp med finrevet ost og litt pepper.
Server ruccolasalat på siden.