topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet prosciuttopasta

Kremet prosciuttopasta

med grønn ruccolasalat og gresskarkjerner

Elsker du pasta? Overrask familien med denne smakfulle og innovative pastaretten! Vi lager en kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og fløte. Vi blander spaghettien med sausen rett i stekepannen, og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarkjerner ved siden av.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Kruspersille

50 g

Prosciutto

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

10 g

Gresskarkjerner

(Kan inneholde Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier656 kcal
Energi (kj)2746 kj
Fett26.2 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater75.5 g
Sukker11.9 g
Protein27.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Grovhakk prosciutto, tomat og persille.

Press eller finhakk hvitløk.

Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller.

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.

TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann. 

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt spaghettivann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

TIPS:‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

Stek prosciutto
3

Imens spaghettien koker, varmes en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.

Tilsett hvitløk og stek i 30 sek.

Lag saus
4

Senk til middels varme og tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], spaghettivann, tomat, persille, kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og en klype pepper. La putre i 3-4 min, til tyknet.

Bland inn spaghetti
5

Bland agurk, ruccola og honning- og sennepsdressing i en stor skål.

Bland spaghetti i stekepannen med saus. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep.

Server
6

Anrett spaghetti i dype tallerkener. Topp med resterende ost.

Server ruccolasalat toppet med gresskarkjerner på siden.