HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Prosciuttopasta
topBanner
Kremet prosciuttopasta

Kremet prosciuttopasta

med grønn ruccolasalat og gresskarkjerner

Elsker du pasta? Overrask familien med denne smakfulle og innovative pastaretten! Vi lager en kremet saus med prosciutto, hvitløk, tomat, persille, ost og creme fraiche. Vi blander spaghettien med sausen rett i stekepannen, og serverer en grønn ruccolasalat med agurk, sennep og gresskarkjerner ved siden av.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:GlutenHveteMelkEggSulfitterSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Kruspersille

50 g

Prosciutto

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pakke

Spaghetti

(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSoya)

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

40 g

Ruccola

20 g

Honning- og sennepsdressing

(InneholderEgg, Sulfitter, Sennep)

1 pakke

Gresskarkjerner

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier821 kcal
Energi (kj)3434 kj
Fett27.73 g
Mettet fett12.5 g
Karbohydrater105.91 g
Sukker11.6 g
Protein34.26 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med saltet* vann*. Grovhakk prosciutto, tomat og persille. Press eller finhakk hvitløk. Del agurk i to, fjern kjernen og skrell i lange bånd med en potetskreller. TIPS: Vannet skal være like salt som sjøvann.

2

Kok pasta i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen med pasta. TIPS: ‘Al dente* betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek prosciutto i 1-2 min, til gyllen. Tilsett hvitløk og stek i 30 sek.

4

Senk til middels varme og tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], pastavann, tomat, persille (spar litt til pynt), kyllingbuljong, halvparten av finrevet ost og en klype pepper*. La putre i 3-4 min.

5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann*. Bland agurk, ruccola og honning- og sennepsdressing i en stor skål. Bland ferdigkokt pasta i stekepannen med saus. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Server dressingen ved siden av hvis barna ikke liker sennep.

6

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med resterende finrevet ost og pynt med resterende persille. Server med ruccolasalat ved siden av toppet med gresskarkjerner.