HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJambalaya
topBanner
Jambalaya

Jambalaya

med chorizo og villris

Tags:RaskSterk
Allergener:SelleriMelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Bladpersille

2 stk

Bladselleri

(InneholderSelleri)

½ stk

Purre

1 stk

Paprika

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

4 g

Kjøttbuljong

340 g

Chorizo-pølse

(InneholderMelk)

½ boks

Tomatpure

150 g

Basmati villris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier778 kcal
Energi (kj)3255 kj
Fett35.75 g
Mettet fett13.4 g
Karbohydrater81 g
Sukker10.4 g
Protein30.12 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 15 min. Ta kjelen av varmen og sett til side til trinn 5.

2

Skjær chorizo i 1 cm store terninger. Skjær selleri i tynne skiver. Fjern roten og den grønne delen til purre [1/2 stk, 2P]. Halver den på langs og skjær i 1 cm tykke skiver. Skjær paprika i 2 cm terninger.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og grønnsaker i 4-5 min. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] Ay Cajun-ba og en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 1-2 min. Senk til middels varme, tilsett vann* [1 dl | 2 dl] og kjøttbuljong, og kok i 3-5 min.

4

Finhakk persille. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], persille (spar litt til pynt) og en skvett vann* i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*.

5

Bland ris inn i stekepannen med jambalaya.

6

Anrett jambalaya i dype tallerkener. Drypp over persilledressing og pynt med resterende persille.