topBanner
Jambalaya

Jambalaya

med chorizo og villris

Krydret og fargerik hverdagsmiddag med villris, chorizo, selleri, purre, tomoatpuré og vår smakfulle krydderblandning, Ay Cajun-ba. Du tilbereder denne herlige Jambalayaen med spicy chorizo på kort tid og serverer alt med en avkjølende persilledressing med creme fraiche. Ay Cajun-ba, det smaker godt!

Tags:RaskSterk
Allergener:SelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmati villris

4 g

Kjøttbuljong

4 g

Cajun

½ stk

Purre

1 stk

Gul paprika

2 stk

Bladselleri

(InneholderSelleri)

200 g

Chorizo-pølse

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

½ boks

Tomatpure

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2418 kj
Kalorier578 kcal
Fett23.15 g
Mettet fett8.29 g
Karbohydrater74.46 g
Sukker10.23 g
Protein23.42 g
Natrium2.704 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til lav varme og la putre under lokk i 15 min. Ta kjelen av varmen og sett til side til trinn 5.

2

Skjær chorizo i 1 cm store terninger. Skjær selleri i tynne skiver. Fjern roten og den grønne delen til purre [1/2 stk, 2P]. Halver den på langs og skjær i 1 cm tykke skiver. Skjær paprika i 2 cm terninger.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo og grønnsaker i 4-5 min. Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper, og stek i ytterligere 1-2 min. Senk til middels varme, tilsett vann [1 dl | 2 dl] og kjøttbuljong, og kok i 3-5 min.

4

Finhakk persille. Bland rømme [1/2 pakke, 2P], persille (spar litt til pynt) og en skvett vann i en liten skål. Smak til med salt og pepper*.

5

Bland ris inn i stekepannen med jambalaya.

6

Anrett jambalaya i dype tallerkener. Drypp over persilledressing og pynt med resterende persille.