Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk dhal chaat

Indisk dhal chaat

med sprøtt pitabrød og granateple

Dhal chaat er en indisk linsesalat som er veldig populær som gatemat. I dag lager vi den i form av en smakfull currygryte med fargerike toppinger. Vi lager dhal med røde linser og matfløte, og smaksetter den med ingefærpasta og våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Deretter topper vi gryten med krutonger av ristede pitabrød, syltet rødløk, grovhakket tomat, fersk koriander og granateple.

Tags:
Vegetar
Rask
Under 650 kcal
Allergener:
Celery
Hvede
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

100 g

Røde linser

5 g

Ingefærpasta

4 g

Grønnsaksbuljong

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

1 stk

Pitabrød

1 stk

Rødløk

12 ml

Hvitvinseddik

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Granateple

½ stk

Aubergine

150 ml

Matfløte

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 1)

1 ss

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier539 kcal
Energi (kj)2256 kj
Fett19.7 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker20.6 g
Fiber15.5 g
Protein18.7 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Vend inn rødløk og sett skålen til side.

Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter, og plasser på en side av et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør og gyllen.

Stek løk
2

Finhakk løk.

Skyll røde linser.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, til velduftende.

Rør inn ingefærpasta [1/2 pose, 2P], Mild Mahal og Curry-on. Stek i 1 min, til velduftende.

Lag dhal
3

Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P], røde linser, vann [2 dl | 4 dl], grønnsaksbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Kok opp, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 20-22 min, til linser er myke.

TIPS: Tilsett en skvett vann dersom dhal virker tørr.

Varm pitabrød
4

I mellomtiden, skjær pitabrød [1/2 pakke, 2P] i 1 cm store biter.

Plasser pitabrød på den andre siden av stekebrettet når det gjenstår 5 min av auberginens steketid. Bland med olivenolje og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek i resterende tid.

Forbered råvarer
5

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

Grovhakk tomat og koriander.

Tilsett lake fra syltet rødløk i dhal. 

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Server
6

Fordel dhal i skåler.

Topp med ovnsbakt aubergine, syltet rødløk, pitabrød, tomat, granateple og koriander.