topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honningstekt halloumi

Honningstekt halloumi

med oreganokrydret pommes frites og mild tzatziki

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag kan vi friste med en herlig uslåelig kombinasjon – honning og vegetarfavoritten halloumi. I tillegg byr vi på sprø oreganokrydrede pommes frites, en oppkvikkende frisk salat med ovnsbakte cherrytomater og en tradisjonell tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Proteinrik
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

125 g

Cherrytomater

½ g

Oregano, tørket

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

12.5 g

Honning

60 g

Salatblanding

1 stk

Sitron

1 stk

Halloumi

(Inneholder Melk)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier710 kcal
Energi (kj)2969 kj
Fett36.5 g
Mettet fett22.7 g
Karbohydrater58.4 g
Sukker16 g
Protein36.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelte) til 1 cm tynne pommes frites.

Overfør på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne. 

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær cherrytomater i to.

Fordel cherrytomater på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 15-20 min.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv halvparten av agurken.

Skjær resterende agurk i tynne skiver.

Forbered halloumi
3

Skjær halloumi i 1 cm skiver (2 per person).

Lag salat og tzatziki
4

Skjær sitron i båter.

Skyll salatblanding i et dørslag.

Bland skivet agurk, salatblanding, ovnsbakte tomater og en skvett sitronsaft i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Pakk revet agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.

Bland revet agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Stek halloumi
5

Når potetene har 5 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek halloumi i 2-3 min på hver side.

I det siste minuttet av steketiden, senk varmen til middels og tilsett honning [1/2 pose, 2P]. Vend halloumi forsiktig i honningen.

Server
6

Anrett pommes frites, halloumi og salat på tallerkener.

Server litt tzatziki på siden.