Havabbor og sitronsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Havabbor og sitronsaus

Havabbor og sitronsaus

med knuste poteter og creme fraiche

Havabboren er en ettertraktet og utsøkt matfisk, og i dagens middag settes den sammen med det perfekte tilbehøret. Havabboren stekes til den får en gyllenbrun og sprø skorpe, og som tilbehør lager vi en fyldig sitronsaus laget med buljong og sjalottløk. Deretter lager vi hvitløksduftende grønne bønner og ovnsbakte ostepoteter som vi topper med creme fraiche, syltet rødløk og dill.

Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Sulfitter
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Havabbor

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Sjalottløk

75 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 pose

Dill

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 g

Grønne bønner

1 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 2)

1 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

½ ss

Hvetemel (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier723 kcal
Energi (kj)3025 kj
Fett36.4 g
Mettet fett16.4 g
Karbohydrater57.3 g
Sukker9.1 g
Protein42.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter (uskrelte) i kvarte.

Overfør poteter med skjært side ned på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Vend inn løk og sett til side. Hell av væske før servering.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk sjalottløk.

Bland vann [1 dl | 2 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft, hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. Pisk til klumpefritt.

Stek grønne bønner
3

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær ender av grønne bønner.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner, hvitløk og en klype salt og pepper i 2-3 min.

Overfør til en tallerken, dekk til med folie og sett til side.

Lag saus
4

Når potetene har 6-8 min igjen, ta dem ut av ovnen. Knus hver potet lett med bunnen av en skål eller en potetmoser. Strø over finrevet ost, tilsett en skvett olivenolje og sett inn i ovnen. Bak ut tiden, eller til gyllen brune og sprø.

I mellomtiden, smelt smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek sjalottløk i 1-2 min.

Tilsett sitronbuljong og la putre i 3-4 min, eller til tyknet.

Stek fisk
5

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til grønne bønner på middels høy varme.

Stek fisk med skinnsiden ned i 2-3 min.

Vend fisk og stek videre i 1-2 min, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge på innsiden.

Server
6

Anrett fisk, ostepoteter og grønne bønner på tallerkener.

Hell sitronsaus over fisken.

Pynt poteter med litt creme fraiche, syltet rødløk og revet dill.

Legg eventuelt resterende sitronbåter på siden.