topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiburger

Halloumiburger

med potetstaver og syltet grønnsakssalsa

Halloumi! Osten som ikke smelter når du steker den - perfekt i en burger! Smør briochebrødet med aioli, og krydre burgeren med en lekker syltet grønnsakssalsa. På siden serverer vi en god porsjon pommes frites. Send smaksløkene helt til topps med denne friske burgeren.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Egg
Gluten
Melk
Hvete
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte

1 stk

Rødløk

1 stk

Agurk

24 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

30 g

Salatblanding

500 g

Poteter

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ts

Sukker (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1050 kcal
Energi (kj)4393 kj
Fett52.1 g
Mettet fett23.2 g
Karbohydrater102.6 g
Sukker24 g
Protein41.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetstaver
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver 

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland sammen. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og sprø. 

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Skjær agurk i små biter. 

Finhakk mynte. 

Skyll salatblanding [1/2 pakke, 2P].

Sylt rødløk
3

Varm opp sukker [3 ts | 6 ts], hvitvinseddik og vann [1 dl | 2 dl] i en liten kjele. 

Når sukkeret er oppløst, tilsett rødløk og la putre i 2 min.

Lag syltet grønnsakssalsa
4

Ta rødløk ut av kjelen og legg i en skål. La eddikblandingen hvile i 5-7 min, til du får en tykk sirup i kjelen. 

Tilsett agurk og mynte i skålen med rødløk. La sirupen avkjøles og hell over grønnsakene i skålen.

Stek halloumi
5

Skjær halloumi i skiver (2 skiver per person). 

Varm opp en stor stekepanne med en skvett olivenolje på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side.

Del burgerbrød i to og varm i ovnen i 3-4 min. 

Server
6

Smør burgerbrød med aioli. 

Bygg burger med salat, halloumi og syltet grønnsakssalsa. 

Server potetstaver og resterende grønnsakssalsa på siden.