topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk moussaka

Gresk moussaka

med krydret kjøttdeig og ovnsbakt aubergine

I dag kan du glede deg til en sunn og varmende middag inspirert av middelhavets kjøkken. Moussaka kommer opprinnelig fra områdene rundt Midtøsten, og i vår moussaka fokuserer vi på de beste smakene – smakfull aubergine, middelhavskrydret kjøttdeig og en frisk gulrotsalat. En klassisk familiefavoritt!

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Squash

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Hakkede tomater

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier602 kcal
Energi (kj)2519 kj
Fett35.85 g
Mettet fett17.7 g
Karbohydrater28.27 g
Sukker34.4 g
Protein35.65 g
Natrium442 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Stekebrett

Framgangsmåte

Bak aubergine
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver. Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Bak i ovnen i 10-12 min, til lett gyllen. Snu aubergineskivene halvveis.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden underveis. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Finhakk løk. Finhakk eller press hvitløk. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Stek grønnsaker
3

Tilsett løk og squash i stekepannen og stek i 3-4 min. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett hvitløk, Middelhavsdrøm og kyllingbuljong, og stek i 30 sek. Rør inn hakkede tomater, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts] og la putre i 1 min.

Gratiner
4

Overfør halvparten av blandingen fra stekepannen i en ildfast form. Fordel ovnsbakt aubergine over, og topp med resten av blandingen. Smør creme fraiche [1/2 pakke, 2P] i et jevnt lag på toppen og strø over finrevet ost. Bak i ovnen i 10-15 min, til osten er gyllen.

Lag gulrotsalat
5

Skrell gulrot til tynne bånd med en potetskreller. Grovhakk persille. Bland gulrotbånd og persille i en skål og krydre med en klype salt og pepper. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

Server
6

Anrett gresk moussaka og gulrotsalat på tallerkener.