Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med poteter og hjemmelaget tzatziki

I dag tar vi med oss noen av de greske smakene hjem til Norge. Herlige hakkebiffer får en perfekt smak med oregano og vår egne krydderblanding, Jorda Rundt. Vi serverer hakkebiff med ovnsbakte poteter og en fargerik tomatsalat med rødløk og basilikum. Og vi lager selvfølgelig en hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Barnevennlig
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

400 g

Småpoteter

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

½ stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Basilikum

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Rødløk

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier604 kcal
Energi (kj)2528 kj
Fett28.9 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater45.7 g
Sukker7.5 g
Protein36.6 g
Natrium101.2 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Del poteter (uskrelt) i to.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

Bland tomatsalat
2

Finhakk rødløk.

Grovhakk tomat.

Finhakk basilikum.

Bland tomat, rødløk, basilikum, olivenolje, balsamico og en klype salt og pepper i en skål.

Bland kjøttdeig
3

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, salt og Jorda Rundt i en stor skål.

Form blandingen til hakkebiffer (1 per pers.) med fuktige hender.

Stek hakkebiff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepannepå middels høy varme.

Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydningerav rødt i midten.

Lag tzatziki
5

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv agurk grovt.

Pakk agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut væsken.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett hakkebiff, poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.