
Gresk hakkebiff
med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
15 ml
Balsamico
1 stk
Agurk
500 g
Poteter
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
250 g
Kjøttdeig
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 g
Oregano, tørket
1 stk
Hvitløk
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Plasser poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og halvparten av oregano. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne.
Rens og riv agurk (fint). Press væske ut ved hjelp av et dørslag. Dryss med en klype salt* og sett til side.
Press eller finhakk hvitløk. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Skjær tomat i 2 cm terninger. Finhakk basilikum. Bland tomat, rødløk, basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* [1 ss I 2 ss], balsamico, salt* og pepper* i en bolle.
Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, salt* [½ ts | 1 ts], Jorden rundt, resterende oregano og halvparten av hvitløk i en stor bolle. Form hakkebiff fra blandingen (1 per pers.). Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, eller inntil akkurat gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Press væske ut av agurk igjen. Bland agurk, yoghurt, pepper* og resterende hvitløk i en liten skål.
Anrett hakkebiff, poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Pynt med basilikum.