topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk hakkebiff

Gresk hakkebiff

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

15 ml

Balsamico

1 stk

Agurk

500 g

Poteter

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

1 g

Oregano, tørket

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier698 kcal
Energi (kj)2921 kj
Fett33.01 g
Mettet fett12 g
Karbohydrater66.06 g
Sukker21.5 g
Protein38.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°/220°C (varmluft). Del poteter (uskrellet) i to. Plasser poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og halvparten av oregano. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil gylne. 


Forbered agurk
2

Rens og riv agurk (fint). Press væske ut ved hjelp av et dørslag. Dryss med en klype salt* og sett til side. 


Lag tomatsalat
3

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Skjær tomat i 2 cm terninger. Finhakk basilikum. Bland tomat, rødløk, basilikum (spar litt til pynt), olivenolje* [1 ss I 2 ss], balsamico, salt* og pepper* i en bolle. 


Stek hakkebiff
4

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, salt* [½ ts | 1 ts], Jorden rundt, resterende oregano og halvparten av hvitløk i en stor bolle. Form hakkebiff fra blandingen (1 per pers.). Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 4-5 min på hver side, eller inntil akkurat gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.


Lag tzatziki
5

Press væske ut av agurk igjen. Bland agurk, yoghurt, pepper* og resterende hvitløk i en liten skål. 


Servér
6

Anrett hakkebiff, poteter, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Pynt med basilikum.