Skip to main content
Gresk biff av vegetardeig

Gresk biff av vegetardeig

med ovnsbakte poteter og hjemmelaget tzatziki

Drøm deg bort til Hellas med våre greske vegetardeigbiff! Raske, krydrede hakkebiffer av vegetardeig serveres med oreganovendte poteter, en frisk tomatsalat med balsamicodressing og hjemmelaget tzatziki.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep
Gluten
Havre
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Agurk

400 g

Småpoteter

150 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Hvitløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Basilikum

½ g

Oregano, tørket

(Kan inneholde spor av: Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Sennep, Gluten)

½ stk

Løk

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Havre, Soya)

250 g

Cherrytomater

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

½ ts

Salt til biffer

Næringsinnhold

Kalorier512 kcal
Energi (kj)2141 kj
Fett24.2 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater43.8 g
Sukker9.1 g
Fiber11.4 g
Protein23 g
Natrium1.9 mg
Potassium140.3 mg
Calcium15 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt).

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med oregano, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, finhakk løk.

Grovhakk cherrytomat.

Finhakk basilikum.

Bland cherrytomat, løk, basilikum, olivenolje, balsamico og en klype salt og pepper i en skål.

Form biff
3

Bland vegetardeig, Jorda Rundt og salt i en stor skål.

Form farse til biff (1 per person) med fuktige hender.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepannepå middels høy varme.

Stek biffer i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekte.

Bland tzatziki
5

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Riv agurk grovt. Legg agurk i et kjøkkenhåndkle og press ut så mye væske som mulig.

Bland agurk, yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett biff, potet, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image