
Danske karbonader
med kokte spisskål-poteter og persillesaus
I dag besøker vi vårt kjære naboland Danmark. Vi skal servere danske karbonader – av mange kalt frikadeller – i ekte hyggestil. De hjemmelagede karbonadene lager vi av kjøttdeig av svin og storfe, vi krydrer med vårt spesialkrydder – Mamas Favoritt, og vi panerer og pannesteker. Som tilbehør serverer vi smørkokte poteter og spisskål (en dansk storfavoritt) og en tradisjonsrik, dejlig kremet persillesaus!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
200 g
Spisskål
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Kruspersille
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 2)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Smør (steg 4)
Framgangsmåte
Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.
Kok potet i 11-12 min.
Bland kjøttdeig, Mamas Favoritt og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Fukt hendene og form karbonader (1 per person). Overfør til en tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.
Ha panko i en annen dyp tallerken.
Vend hver karbonade først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek karbonader i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
VIKTIG: Karbonadene er ferdig når de ikke lenger er rosa på innsiden.
Finhakk persille.
Grovhakk spisskål i 4 cm biter.
Når potetene har 3 min igjen av koketiden, tilsett spisskål og kok videre i 2-3 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv og kålen er mør.
Hell ut vannet.
Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side.
Vask stekepannen brukt til karbonader og varm opp på middels høy varme.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, en skvett vann, en klype pepper og persille. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarm.
Anrett karbonader, poteter og spisskål på tallerkener.
Hell over persillesaus.