Danske karbonader
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danske karbonader

Danske karbonader

med kokte spisskål-poteter og persillesaus

I dag besøker vi vårt kjære naboland Danmark. Vi skal servere danske karbonader – av mange kalt frikadeller – i ekte hyggestil. De hjemmelagede karbonadene lager vi av kjøttdeig av svin og storfe, vi krydrer med vårt spesialkrydder – Mamas Favoritt, og vi panerer og pannesteker. Som tilbehør serverer vi smørkokte poteter og spisskål (en dansk storfavoritt) og en tradisjonsrik, dejlig kremet persillesaus!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

200 g

Spisskål

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Kruspersille

4 g

Kyllingbuljong

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier960 kcal
Energi (kj)4016 kj
Fett58.8 g
Mettet fett26.9 g
Karbohydrater71.2 g
Sukker7.9 g
Protein36.3 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.

Kok potet i 11-12 min. 

2

Bland kjøttdeig, Mamas Favoritt og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Fukt hendene og form karbonader (1 per person). Overfør til en tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Ha panko i en annen dyp tallerken.

Vend hver karbonade først i egg, deretter i panko. Sett til side på en tallerken. 

3

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek karbonader i 4-5 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. 

VIKTIG: Karbonadene er ferdig når de ikke lenger er rosa på innsiden. 

4

Finhakk persille.

Grovhakk spisskål i 4 cm biter. 

Når potetene har 3 min igjen av koketiden, tilsett spisskål og kok videre i 2-3 min, eller til potetene lett kan stikkes i med en kniv og kålen er mør.

Hell ut vannet.

Tilsett smør [2 ss | 4 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Sett på lokk og sett til side. 

5

Vask stekepannen brukt til karbonader og varm opp på middels høy varme.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, en skvett vann, en klype pepper og persille. La putre i 2-3 min, eller til gjennomvarm. 

6

Anrett karbonader, poteter og spisskål på tallerkener. 

Hell over persillesaus.