Sentralamerikansk-inspirert salat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sentralamerikansk-inspirert salat

Sentralamerikansk-inspirert salat

med ovnsbakt søtpotet, mango og peanøtter

Pryd middagsbordet med denne lekre salaten som er rik på både smak og farge! Vi ovnsbaker søtpotet og rødløk krydret med vår egen krydderblanding, Panamat, og blandet det med salat, avokado og mango. Ingen salat er komplett uten dressing, så vi blander en srirachamajones med limesaft og misopasta. Salaten toppes med grovhakkede peanøtter, mynte og fersk chili.

Tags:
Vegetar
Kalorilett
Melkefri
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Avokado

1 stk

Rødløk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ stk

Mango

1 stk

Salat

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

30 g

Misopasta

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Panamat

1 pose

Mynte

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier646 kcal
Energi (kj)2703 kj
Fett34.1 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater59.7 g
Sukker20.8 g
Protein14.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skjær rødløk i 2 cm brede båter.

Fordel søtpotet og rødløk på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Panamat, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.

Bland dressing
2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland en stor skvett limesaft, majones, sriracha, misopasta og vann [1/2 ss | 1 ss] i en liten skål.

Forbered råvarer
3

Grovhakk salat og peanøtter.

Forbered mango og avokado
4

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Finhakk mynte.

Del chili [1/2 stk, 2P] på langs, fjern frø og finhakk.

La søtpotet svalne
5

Ta ferdigstekt søtpotet og rødløk ut av ovnen, og la svalne i 3-4 min.

Server
6

Anrett salat i skåler og topp med søtpotet, rødløk, mango og avokado. Hell over srirachadressing.

Garner med peanøtter, chili og mynte.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.