BBQ-marinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med paprikakrydret ris og gulrotsalat

BBQ-sausen er allsidig - den fungerer til de aller fleste kjøttyper, og kan brukes som både dipp og marinade. I denne retten vender vi kyllingbryst i en BBQ-basert marinade med soyasaus og vår egen krydderblanding, Ay Cajun-ba, før vi ovnsbaker den. Mens kyllingen godgjør seg, tilbereder vi krydret ris med løk og paprika. Herligheten anrettes med en fargerik gulrotsalat som tilbehør.

Tags:
Rask
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Bladpersille

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

2 stk

Gulrot

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier841 kcal
Energi (kj)3518 kj
Fett32.4 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater88.7 g
Sukker23.9 g
Protein42.7 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær paprika i 1 cm store biter.

Finhakk løk.

Kok ris
2

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek løk, paprika og Mamas Favoritt i 3-4 min.

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Fjern kjelen fra varme, og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Mariner kylling
3

I mellomtiden, legg en hånd på toppen av hvert kyllingbryst og skjær gjennom på langs med en skarp kniv slik at du får to tynne fileter.

Bland BBQ-saus, soyasaus [1/2 pose, 2P] og Ay Cajun-ba i en stor skål.

Vend kylling i marinade og sett til side.

Ovnsbak kylling
4

Legg marinert kylling på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag gulrotsalat
5

Finhakk persille.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller.

Bland gulrot, halvparten av persille, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett kylling, ris, gulrotsalat og aioli på tallerkener.

Garner med persilleblader.