Bacon og purre er en klassisk kombinasjon som passer perfekt i en pai. Gjør middagen enkel med en ferdiglagd paibunn som fylles med en kremet purresaus, toppes med bacon og gouda og gratineres i ovnen. Paien serveres med en enkel grønn salat med gulrot og solsikkekjerner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
1 stk
Purre
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)
15 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
1 stk
Gulrot
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
250 g
Paideig
(Inneholder: Hvete, Egg, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)
1 dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Ta paideigen ut av kjøleskapet 30 min før tilbereding, så den oppnår romtemperatur.
Rull ut paideigen med papir på et stekebrett. Prikk med en gaffel og brett inn kantene 2 cm på hver side.
Forstek paideigen i 5-6 min.
TIPS: Forsteking av deigen gjør at den ferdige paibunnen blir sprø og god.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær purre i skiver.
TIPS: Pass på å skylle purren godt.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek løk, hvitløk og purre i 4-5 min, eller til myknet.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 3-4 min, eller til noe tyknet.
Hell fyllet på paibunnen.
Topp med bacon og gouda.
Gratiner paien i ovnen i 15-20 min, eller til den er gyllen og osten har smeltet.
I mellomtiden, skyll salatblanding.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland salat, gulrot, solsikkekjerner, sennep, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Skjær pai i biter.
Anrett pai og salat på tallerkener.