Skip to main content
Bacon- og purrepai

Bacon- og purrepai

med goudaost og grønn salat

Bacon og purre er en klassisk kombinasjon som passer perfekt i en pai. Gjør middagen enkel med en ferdiglagd paibunn som fylles med en kremet purresaus, toppes med bacon og gouda og gratineres i ovnen. Paien serveres med en enkel grønn salat med gulrot og solsikkekjerner.

Allergener:
Sennep
Melk
Hvete
Egg
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Purre

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter, Peanøtter)

15 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

250 g

Paideig

(Inneholder: Hvete, Egg, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Vann til saus

½ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1176 kcal
Energi (kj)4921 kj
Fett85.1 g
Mettet fett21.1 g
Karbohydrater64.2 g
Sukker14.5 g
Fiber6.4 g
Protein34.8 g
Natrium969.5 mg
Calcium0.4 mg
Iron0.6 mg

Framgangsmåte

Forbered paibunn
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Ta paideigen ut av kjøleskapet 30 min før tilbereding, så den oppnår romtemperatur.

Rull ut paideigen med papir på et stekebrett. Prikk med en gaffel og brett inn kantene 2 cm på hver side.

Forstek paideigen i 5-6 min.

TIPS: Forsteking av deigen gjør at den ferdige paibunnen blir sprø og god.

 

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær purre i skiver.

TIPS: Pass på å skylle purren godt.

Forbered fyll
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Stek løk, hvitløk og purre i 4-5 min, eller til myknet.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, vann, salt og en klype pepper. La småkoke i 3-4 min, eller til noe tyknet.

Gratiner pai
4

Hell fyllet på paibunnen.

Topp med bacon og gouda.

Gratiner paien i ovnen i 15-20 min, eller til den er gyllen og osten har smeltet.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll salatblanding.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland salat, gulrot, solsikkekjerner, sennep, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Skjær pai i biter.

Anrett pai og salat på tallerkener.