topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk honningkylling

Amerikansk honningkylling

med ranchdressing og syrlig kålsalat

Lyst til å bli med til Amerika? Denne deilige retten gir de beste smakene fra det amerikanske kjøkkenet! Vi lager sprø pommes frites, en frisk kålsalat vendt i sitrondressing og en rund og god rømmedressing med et godt hint av hvitløk og gressløk. Og hovedrollen har vi gitt til den sprøstekte kyllingen. Gled dere!

Tags:
Enkel
Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

8 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Honning

10 g

Sriracha

½ stk

Sitron

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

150 g

Kålblanding

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Gressløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1007 kcal
Energi (kj)4212 kj
Fett43.7 g
Mettet fett8.5 g
Karbohydrater104.1 g
Sukker31.1 g
Protein50.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) til 1 cm pommes frites.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Lag dressing
2

I mellomtiden, finhakk gressløk og finhakk eller press hvitløk.

Bland rømme, gressløk, majones, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Bland honning og sriracha [1/2 pose, 2P] i en annen liten skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Paner kylling
3

Legg kyllingbryst mellom to bakepapir og bank med en kjøtthammer/kjevle til ca 2 cm tykk. Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Bland panko og Ay Cajun-ba i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir slik at overflødig olje absorberes.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat
5

I mellomtidne, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål. 

Vend inn kålblanding.

Server
6

Anrett kylling, salat og pommes frites i seksjoner på tallerkener.

Server dressing i en liten skål på siden.

Drypp hot honning over kyllingen.