Ytrefilet av storfe og kremet peppersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ytrefilet av storfe og kremet peppersaus

Ytrefilet av storfe og kremet peppersaus

med rosmarinfries og stekte grønnsaker

Er det helg allerede? I dag byr vi på en fantastisk oppskrift som du tilbereder på under en time. En perfekt stekt biff med sprø pommes frites krydret med rosmarin. Tilbehøret i dag er også hvitløksstekt brokkolini, gulrot, rødløk og en kremet peppersaus med fløte.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

150 g

Brokkolini

2 g

Grovmalt pepper

500 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier581 kcal
Energi (kj)2430 kj
Fett18.1 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater60.6 g
Sukker13.1 g
Protein44.8 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre hver side med en klype salt. 

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver. 

Plukk og finhakk rosmarinblader [½ stilk, 2P]. 

Bland poteter, rosmarin, en skvett olivenolje, salt  [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Bak i ovnen i 25-35 min, til møre. 

Forbered grønnsaker
2

Skjær gulrot (uskrelt) i 5 cm lange staver. 

Skjær rødløk i 1 cm båter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. 

Stek brokkolini, gulrot og løk under omrøring i 5-6 min, til myke. 

Tilsett hvitløk og stek i ytterligere i 1 min. Krydre med en klype salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper. Overfør til en skål og dekk til for å holde på varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å fremskynde stekeprosessen.

Stek biff
4

Varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. 

Brun biff i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke i imens det hviler. 

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min om du ønsker det mer stekt.

Lag saus
5

Når potetene har 5 min igjen, varm opp en ny skvett olivenolje i stekepannen på middels lav varme (ikke vask pannen). 

Stek grovmalt pepper i 20-30 sek. Tilsett en skvett vann og skrap opp rester fra pannen.

Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], kyllingbuljong og en klype salt, og kok 1-2 min, til tyknet. Rør inn kraft fra kjøttet i foilen. 

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Skjær biff i skiver. 

Anrett biff, rosmarinpoteter og grønnsaker på tallerkener. Hell peppersaus over biffen.