topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiske vegetarboller

Vietnamesiske vegetarboller

med fersk salat og knasende sataydipp

Med denne enkle vegetaroppskriften tar vi deg med på en kulinarisk reise til det vietnamesiske kjøkkenet. Vi topper ferske salatblader med kokte nudler blandet med soyasaus, hvitløk, søt chilisaus og lime, og krydrede, pannestekte vegetarboller. Herligheten serveres med fersk agurk og gulrot på siden, og toppes med mynte, koriander og en knasende sataysaus med grovhakkede peanøtter.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Plantebasert
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Hvete
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

4 g

Panamat

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Salat

100 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 6)

¼ ts

Salt (steg 6)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier726 kcal
Energi (kj)3038 kj
Fett31.2 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater73 g
Sukker27.6 g
Protein35.6 g
Natrium145.3 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær agurk i tynne staver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Lag vegetarboller
2

I mellomtiden, bland vegetardeig, Panamat, egg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Form farsen til boller (4 per person) med fuktige hender, og plasser på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til noe gylne.

TIPS: Farsen er våt, så vær forsiktig når du former bollene.

Lag saus
3

Finhakk eller press hvitløk.

Bland soyasaus, hvitløk, søt chilisaus, limesaft [1/2 ss | 1 ss] og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Kok nudler
4

I mellomtiden, kok nudler [1/2 pakke, 2P] i 4-6 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet, tilsett saus og bland godt.

Lag sataydipp
5

Skjær av rotdelen og trekk forsiktig salatbladene fra hverandre.

Grovhakk peanøtter.

Bland peanøtter og sataysaus i en liten skål.

Server
6

Anrett salatblader på tallerkener, og topp med nudler og vegetarboller.

Tilsett gulrot og agurk toppet med olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Garner med revet mynte og koriander.

Server med sataydipp.