Thailandsk reke-"Tom Kha"
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk reke-"Tom Kha"

Thailandsk reke-"Tom Kha"

med aromatisk sitrongressris og korianderbrød

Tom Kha er en suppe fra Thailand som består av blant annet kokosmelk og karri. Vår herlige variant inneholder også reker, chili, fiskesaus, cherrytomater og sopp. Vi serverer vår sterke suppe med aromatisk sitrongressris og et nystekt og sprøtt korianderbrød.

Allergener:
Crustaceans
Schwefeldioxide und Sulfite
Pesce
Hvede
Gluten
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 ml

Kokosmelk

150 g

Reker

200 g

Sjampinjong

1 stk

Sitrongress

10 ml

Fiskesaus

30 g

Rød karripasta

125 g

Cherrytomater

150 g

Jasminris

3 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 stk

Rød chili

1 pose

Koriander

½ stk

Pizzadeig

5 g

Sesamfrø

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

3 dl

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1085 kcal
Energi (kj)4541 kj
Fett46.8 g
Mettet fett23.2 g
Karbohydrater122.4 g
Sukker12.1 g
Fiber5.2 g
Protein31.9 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240ºC/220ºC (varmluft).

Bank sitrongress lett med ei tresleiv og skjær i halve på langs.

Grovhakk sjampinjong. Finhakk løk.

Riv hvitløk og ingefær (uskrelt).

Fjern frøene og skjær chili i tynne skiver.

Skjær lime i båter.

Stek sopp
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek sopp i 4-6 min, til brunet.

Tilsett løk, ingefær, halvparten av hvitløk, halvparten av sitongress og rød karripasta, og stek i ytterligere 2-3 min.

Lag Tom Kha
3

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], sukker [1 ts | 2 ts], kokosmelk og cherrytomater i kjelen. La småkoke på lav varme i 20-22 min.

Etter 20 min, tilsett fiskesaus, chili og reker. Kok under omrøring i 1-2 min, eller til gjennomkokte reker. Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts] og limesaft [2 ss | 4 ss].

TIPS: Liker du ikke sterk mat, fjern eller redusér mengden chili.

Kok ris
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek resterende sitrongress i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert. Fjern sitrongress rett før servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek pizzadeig
5

Grovhakk koriander. Bland koriander, resterende hvitløk, olivenolje [1 ss | 2 ss], sesamfrø [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper i en skål.

Overfør pizzadeig [1/2 stk, 2P] til et stekebrett. Brett deig over seg selv tre ganger og smør på korianderolje og noen klatter smør i hvert lag. Smør korianderolje på toppen til slutt. Bak i ovnen i 13-15 min, eller til gyllenbrun og gjennomstekt.

Server
6

Skjær pizzabrød i trekanter.

Anrett Tom Kha og ris i dype tallerkener.

Server brød og resterende limebåter på siden.

Strø over evt. resterende chili om du liker sterk mat.