Kjenn smaken av Asia med de fargerike og varierende smakene i vår thai-inspirerte kyllingsuppe med kokosmelk, sitrongress og massevis av herlige grønnsaker. Denne krydrede retten byr på en perfekt kombinasjon av ferske ingredienser og er perfekt for et raskt og velsmakende måltid.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Lime
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflak
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
20 g
Grønn karripasta
1 stk
Gulrot
4 g
Kyllingbuljong
½ ss
Olje til steking
2 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
1.5 ss
Olje til dressing
1 ss
Mel til saus
¼ ts
Salt til kjøtt
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt. Stek i 2 min per side, eller til brunet.
Senk til middels varme og stek videre i 5-6 min per side, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, bank sitrongress med en kjevle.
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær gulrot i halvmåner.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk, gulrot, sitrongress og paprika i 3-4 min, eller til noe myknet.
Tilsett grønn karripasta og mel. Stek under omrøring i 30 sek, til velduftende.
Tilset kokosmelk, vann, salt, soyasaus og kyllingbuljong.
Senk til middels varme, dekk til med lokk og småkoke i 8-10 min.
I mellomtiden, finhakk koriander.
Halver lime.
Bland koriander, en skvett limesaft, olivenolje, chiliflak, en klype salt og pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Legg ferdigstekt kylling over i en skål.
Bruk to gafler til å rive kylling i mindre biter, og tilsett i kjelen med suppe.
Ta ut sitrongress fra suppen rett før servering.
Anrett suppe i skåler.
Topp med lime- og chiliolje.