Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe

Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe

med sitrongress og fersk koriander

Kjenn smaken av Asia med de fargerike og varierende smakene i vår thai-inspirerte kyllingsuppe med kokosmelk, sitrongress og massevis av herlige grønnsaker. Denne krydrede retten byr på en perfekt kombinasjon av ferske ingredienser og er perfekt for et raskt og velsmakende måltid.

Tags:
Rask
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Sitrongress

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 pose

Koriander

½ g

Chiliflak

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

20 g

Grønn karripasta

1 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

2 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

1.5 ss

Olje til dressing

1 ss

Mel til saus

¼ ts

Salt til kjøtt

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier563 kcal
Energi (kj)2357 kj
Fett32.9 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater25.2 g
Sukker13.2 g
Protein39.1 g
Natrium392 mg

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt. Stek i 2 min per side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 5-6 min per side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, bank sitrongress med en kjevle.

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær gulrot i halvmåner.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk, gulrot, sitrongress og paprika i 3-4 min, eller til noe myknet.

Lag suppe
3

Tilsett grønn karripasta og mel. Stek under omrøring i 30 sek, til velduftende.

Tilset kokosmelk, vann, salt, soyasaus og kyllingbuljong.

Senk til middels varme, dekk til med lokk og småkoke i 8-10 min.

Bland lime- og chiliolje
4

I mellomtiden, finhakk koriander.

Halver lime.

Bland koriander, en skvett limesaft, olivenolje, chiliflak, en klype salt og pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Tilsett kylling
5

Legg ferdigstekt kylling over i en skål.

Bruk to gafler til å rive kylling i mindre biter, og tilsett i kjelen med suppe.

Ta ut sitrongress fra suppen rett før servering.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Topp med lime- og chiliolje.