topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sursøt svinekjøttbowl

Sursøt svinekjøttbowl

med sesamris og fersk chili

Dette er en fantastisk kombinasjon av spennende ingredienser med inspirasjon fra Asia! Vi steker svinekjøtt, paprika og vårløk, før vi blander det med en sursøt saus med honning, ingefær, ketchup og hvitvinseddik. Vi serverer vår sursøte svinekjøttbowl med sesamris.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Sesam
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Paprika

1 stk

Vårløk

½ stk

Rød chili

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

50 g

Honning- og ingefærdressing

(Inneholder Sennep)

12.5 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

½ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2614 kj
Fett16.1 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater73.8 g
Sukker11.1 g
Protein44.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Rist sesamfrø i kjelen 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær vårløk i tynne skiver på skrått, og skill det hvite og det grønne.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Stek svinekjøtt
3

Skjær svinekjøtt i to like store stykker per person på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Stek svinekjøtt og halvparten av soyasaus i 1-2 min på hver side, eller til gjennomstekt. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile frem til servering.

Stek grønnsaker
4

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek paprika, det hvite av vårløken og halvparten av chilien i 3-4 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.

TIPS: Reduser eller fjern mengden chili om du ikke liker sterk mat.

Lag saus
5

Senk til middels varme og rør inn hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], honning- og ingefærdressing, resterende soyasaus, vann [2 ss | 4 ss], ketchup [1 ss | 2 ss] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Kok i ytterligere 1 min.

Vend svinekjøtt (og kraft fra kjøttet) inn i sausen. Fjern fra varmen.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel, og anrett i dype tallerkener.

Topp med svinekjøtt, grønnsaker og saus.

Pynt med det grønne av vårløk og resterende chili om ønskelig.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image