Grillet laks og lun panzanellasalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet laks og lun panzanellasalat

Grillet laks og lun panzanellasalat

med honning-sennepsdressing og bacon

Det er endelig grillsesong, og hva er vel bedre enn grillet laks? Stekt laks i honning- og sennepsdressing og panzanellasalat med sprø bacon er en nydelig rett som passer perfekt nå på sommeren. Vi hopper over potetene i dag, og lar de knasende brødkrutongene gjøre jobben.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Fisk
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Squash

1 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

62.5 g

Bacon, skiver

250 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

2 g

Grovmalt pepper

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

6 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

40 g

Ruccola

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier905 kcal
Energi (kj)3787 kj
Fett57 g
Mettet fett13.5 g
Karbohydrater48.8 g
Sukker17.1 g
Protein47.7 g
Natrium1.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker og brød
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Forvarm grillen på svært høy varme.

Skjær paprika og squash i 2 cm biter. 

Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Riv baguette i små biter. Legg på den andre siden av stekebrettet. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 10-20 min, til mørt og brødet er gyllent. Sett til side.

Stek bacon
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir og sett til side.

I mellomtiden, skjær cherrytomater i to.

Grovhakk basilikumblader. 

Grill fisk
3

Pensle laks med olivenolje på alle sider og krydre med en salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Grill laks med skinnsiden ned i 6-8 min, til skinnet lett kan løsnes.

Snu og grill i ytterligere 1-2 min, til gyllen og gjennomstekt.

Pakk inn i folie og la hvile til servering.

Bland dressing
4

Mens fisken grilles, bland honning- og sennepsdressing, grov sennep [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og grovmalt pepper i en liten skål.

Skjær bacon i 2 cm biter.

Lag panzanellasalat
5

Skyll ruccola.

Når grønnsaker og brød er avkjølt, bland med basilikum, ruccola, cherrytomater, halvparten av bacon, halvparten av italiensk ost og halvparten av honning- og sennepsdressing i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett panzanellasalat på tallerkener.

Pynt med resterende italiensk ost og bacon.

Legg fisk på toppen og drypp over honning- og sennepsdressing.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image