Det er endelig grillsesong, og hva er vel bedre enn grillet laks? Stekt laks i honning- og sennepsdressing og panzanellasalat med sprø bacon er en nydelig rett som passer perfekt nå på sommeren. Vi hopper over potetene i dag, og lar de knasende brødkrutongene gjøre jobben.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Paprika
1 stk
Squash
1 stk
Stenovnsbakt baguette
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)
62.5 g
Bacon, skiver
250 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
2 g
Grovmalt pepper
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
6 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
40 g
Ruccola
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Forvarm grillen på svært høy varme.
Skjær paprika og squash i 2 cm biter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Riv baguette i små biter. Legg på den andre siden av stekebrettet. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i 10-20 min, til mørt og brødet er gyllent. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir og sett til side.
I mellomtiden, skjær cherrytomater i to.
Grovhakk basilikumblader.
Pensle laks med olivenolje på alle sider og krydre med en salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Grill laks med skinnsiden ned i 6-8 min, til skinnet lett kan løsnes.
Snu og grill i ytterligere 1-2 min, til gyllen og gjennomstekt.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
Mens fisken grilles, bland honning- og sennepsdressing, grov sennep [1/2 pakke, 2P], olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og grovmalt pepper i en liten skål.
Skjær bacon i 2 cm biter.
Skyll ruccola.
Når grønnsaker og brød er avkjølt, bland med basilikum, ruccola, cherrytomater, halvparten av bacon, halvparten av italiensk ost og halvparten av honning- og sennepsdressing i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett panzanellasalat på tallerkener.
Pynt med resterende italiensk ost og bacon.
Legg fisk på toppen og drypp over honning- og sennepsdressing.