Skip to main content
Stekt biff og kremet basilikumsaus
Stekt biff og kremet basilikumsaus

Stekt biff og kremet basilikumsaus

med hvitløksmos og pinjekjernesalat

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til deg som vil skjemme bort middagsgjestene litt ekstra. Vi skal nemlig lage en supermør biff marinert i soyasaus. Tilbehøret i dag er en potet- og knollsellerimos med hvitløk og ost, syrlig tomatsalat med ristede pinjekjerner, og en nydelig basilikumsaus med creme fraiche.

Allergener:
Milk
Hvede
Soja
Gluten
Egg
Celery

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitron

125 g

Cherrytomater

150 ml

Creme fraiche

2 stk

Rødløk

25 ml

Soyasaus

20 g

Pinjekjerner

300 g

Storfe mørbrad

2 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

500 g

Poteter

1 stk

Knollselleri

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier826 kcal
Energi (kj)3456 kj
Fett38.3 g
Mettet fett19.9 g
Karbohydrater66.6 g
Sukker16.4 g
Fiber10.3 g
Protein51.2 g
Natrium33.8 mg
Potassium222 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Mariner kjøtt
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side.

Lag mos
2

Skrell og skjær poteter og knollselleri i 2 cm biter.

Skrell hvitløk.

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk, finrevet ost, salt, og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Lag salat
3

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Del cherrytomater i to.

Skyll salatblanding.

Halver sitron.

Skjær rødløk i tynne, halve skiver.

Press sitronsaft i en liten skål. Tilsett sukker, salt og rødløk. Vend rødløk i laken og sett til side.

Bland cherrytomater, salatblanding, og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 1 min på hver side, eller til brunet. Senk varmen og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, sukker og basilikum.

Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.

Hell væske av rødløk og bland den i salaten rett før servering.

Server
6

Anrett kjøtt og ost- og hvitløksmos på tallerkener.

Hell saus over kjøtt.

Legg til salat og topp med resterende pinjekjerner.