Stekt biff og kremet basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet basilikumsaus

Stekt biff og kremet basilikumsaus

med hvitløksmos og pinjekjernesalat

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til lørdagskvelden. Vi skal nemlig lage en deilig biff marinert i soyasaus.

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

125 g

Cherrytomater

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

60 g

Salatblanding

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Sjalottløk

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier759 kcal
Energi (kj)3178 kj
Fett37.6 g
Mettet fett19.8 g
Karbohydrater57.9 g
Sukker11.8 g
Protein49.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Mariner kjøtt
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side. 

Lag potetmos
2

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. 

Skrell hvitløk. 

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Lag salat
3

I mellomtiden, plukk og finhakk basilikum.

Del cherrytomater i to.

Skyll spinat. 

Bland cherrytomater, salat og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. Halver sjalottløk og skjær i tynne skiver. Press sitronsaft i en liten skål. Bland inn sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek pinjekjerner i 3-4 min, til gylne. Sett til side i en skål. 

Varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 3-4 min på hver side, eller til brunet. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. 

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og basilikum. 

Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.

Hell væske av sjalottløk rett før servering og bland inn i salat.

Server
6

Anrett kjøtt og potetmos på tallerkener. 

Hell saus over kjøtt. 

Legg til salat og topp med pinjekjerner.