Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til lørdagskvelden. Vi skal nemlig lage en deilig biff marinert i soyasaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
500 g
Bakepotet
2 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
60 g
Salatblanding
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
I mellomtiden, plukk og finhakk basilikum.
Del cherrytomater i to.
Skyll spinat.
Bland cherrytomater, salat og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Del sitron [1/2 stk, 2P] i to. Halver sjalottløk og skjær i tynne skiver. Press sitronsaft i en liten skål. Bland inn sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk. Sett til side.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pinjekjerner i 3-4 min, til gylne. Sett til side i en skål.
Varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 3-4 min på hver side, eller til brunet. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og basilikum.
Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.
Hell væske av sjalottløk rett før servering og bland inn i salat.
Anrett kjøtt og potetmos på tallerkener.
Hell saus over kjøtt.
Legg til salat og topp med pinjekjerner.