Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til lørdagskvelden. Vi skal nemlig lage en supermør biff marinert i soyasaus. Tilbehøret i dag er en potetmos med hvitløk, syrlig tomatsalat med balsamico, spinat og solsikkefrø, og en nydelig basilikumsaus med creme fraiche og honning.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
500 g
Bakepotet
2 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
60 g
Salatblanding
20 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
2 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Sukker (steg 5)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Skrell hvitløk.
Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Plukk og finhakk basilikum.
Del cherrytomater i to.
Skyll spinat.
Bland cherrytomater, spinat, balsamico, halvparten av solsikkefrøene og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 3-4 min på hver side, eller til brunet. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.
Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, honning [1/2 pose, 2P] og basilikum.
Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.
Anrett kjøtt og potetmos på tallerkener.
Hell saus over kjøtt.
Legg til salat og topp med resterende solsikkefrø.