Stekt biff og kremet basilikumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet basilikumsaus

Stekt biff og kremet basilikumsaus

med hvitløksmos og balsamico-tomatsalat

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til lørdagskvelden. Vi skal nemlig lage en supermør biff marinert i soyasaus. Tilbehøret i dag er en potetmos med hvitløk, syrlig tomatsalat med balsamico, spinat og solsikkefrø, og en nydelig basilikumsaus med creme fraiche og honning.

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

500 g

Bakepotet

2 stk

Hvitløk

1 pose

Basilikum

125 g

Cherrytomater

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

60 g

Salatblanding

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

2 stk

Sjalottløk

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Sukker (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier755 kcal
Energi (kj)3159 kj
Fett36.8 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater57.9 g
Sukker11.8 g
Protein50 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Mariner kjøtt
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele. 

Bland halvparten av soyasaus og en god klype pepper i en mellomstor skål. Vend kjøtt i marinaden og sett til side. 

Lag potetmos
2

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter. 

Skrell hvitløk. 

Kok poteter og hvitløk i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett til side under lokk. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Lag salat
3

Plukk og finhakk basilikum.

Del cherrytomater i to.

Skyll spinat. 

Bland cherrytomater, spinat, balsamico, halvparten av solsikkefrøene og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Sett til side.

Stek kjøtt
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. 

Stek kjøtt (la marinaden ligge igjen i skålen) i 3-4 min på hver side, eller til brunet. Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. 

TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min hvis du ønsker det godt stekt.

Lag saus
5

Varm opp stekepannen (ikke vask den) på middels varme og rør inn resterende soyasaus (ta med marinaden i skålen), creme fraiche, honning [1/2 pose, 2P] og basilikum. 

Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett kjøtt og potetmos på tallerkener. 

Hell saus over kjøtt. 

Legg til salat og topp med resterende solsikkefrø.