topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Squashlapper

Squashlapper

med gresk salatost & rødbetesalat

Tags:
Vegetar
Allergener:
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rødløk

1 pakke

Gresskarkjerner

75 g

Gresk salatost

4 g

Middelhavsdrøm

60 g

Salatblanding

1 stk

Sitron

12.5 g

Honning

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Rødbete

500 g

Bakepotet

½ stk

Squash

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

6 ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)3001 kj
Fett28.27 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater93.08 g
Sukker20.9 g
Protein22.23 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og poteter (uskrellet) til 1 cm store biter. Legg rødbete og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til møre. TIPS: Skjær grønnsakene i jevne biter, så blir alle like godt stekt. 

Forbered grønnsaker
2

Riv squash [1/2 stk, 2P]. Press så mye som mulig av vannet fra squashen. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner mens du rører i 3-4 min. Overfør til en tallerken. 

Bland farge
3

Pisk egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett squash, gulrot, rødløk, middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong og smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Tilsett hvetemel* [1 dl | 2 dl], en klype salt* og pepper*. Bland godt. TIPS: Konsistensen på blandingen skal være som en løs røre.

Stek lapper
4

Varm opp stekepannen til middels høy varme med nok olivenolje* til å dekke bunnen. Form farsen til lapper (2 per pers.), og stek i 3-4 min på hver side, til gyldne. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på. TIPS: Trykk dem flate (ca. 2 cm) i stekepannen med stekespaden, så stekes lappene jevnt.

Bland salat
5

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær sitron i båter. Bland honning [1/2 spsk | 1 spsk], olivenolje* [1/2 spsk | 1 spsk] og en liten skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ovnsbakte grønnsaker, salatblanding og ristede gresskarkjerner til skålen og bland godt.

Server
6

Fordel squashlapper og rødbetesalat på tallerkener. Server med aioli og resterende sitronbåter på siden.