Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
1 pakke
Gresskarkjerner
75 g
Gresk salatost
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Salatblanding
1 stk
Sitron
12.5 g
Honning
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Rødbete
500 g
Bakepotet
½ stk
Squash
1 stk
Gulrot
2 stk
Egg (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
6 ss
Hvetemel (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og poteter (uskrellet) til 1 cm store biter. Legg rødbete og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, eller til møre. TIPS: Skjær grønnsakene i jevne biter, så blir alle like godt stekt.
Riv squash [1/2 stk, 2P]. Press så mye som mulig av vannet fra squashen. Riv gulrot (uskrellet). Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner mens du rører i 3-4 min. Overfør til en tallerken.
Pisk egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett squash, gulrot, rødløk, middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong og smuldre over gresk salatost [1/2 pakke, 2P]. Bland godt. Tilsett hvetemel* [1 dl | 2 dl], en klype salt* og pepper*. Bland godt. TIPS: Konsistensen på blandingen skal være som en løs røre.
Varm opp stekepannen til middels høy varme med nok olivenolje* til å dekke bunnen. Form farsen til lapper (2 per pers.), og stek i 3-4 min på hver side, til gyldne. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på. TIPS: Trykk dem flate (ca. 2 cm) i stekepannen med stekespaden, så stekes lappene jevnt.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær sitron i båter. Bland honning [1/2 spsk | 1 spsk], olivenolje* [1/2 spsk | 1 spsk] og en liten skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ovnsbakte grønnsaker, salatblanding og ristede gresskarkjerner til skålen og bland godt.
Fordel squashlapper og rødbetesalat på tallerkener. Server med aioli og resterende sitronbåter på siden.