Squashlapper med ost er en genial start på en rett. I dag serveres de med en fyldig salat med ovnsbakte rødbeter og poteter. Salaten får en søt og syrlig smak av honning og sitronsaft. Sprø gresskarkjerner og kremet aioli gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Rødløk
20 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
60 g
Salatblanding
1 stk
Sitron
12.5 g
Honning
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Rødbete
500 g
Bakepotet
1 stk
Squash
1 stk
Gulrot
2 stk
Egg (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
6 ss
Hvetemel (steg 3)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær rødbete og poteter (uskrellet) i 1 cm store biter. Fordel rødbete og poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i ovnen i 20-25 min, til møre. TIPS: Skjær grønnsakene i like store biter, så blir alt jevnt stekt.
Riv squash grovt. Press så mye vann ut av squashen som mulig. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner under omrøring i 3-4 min. Overfør til en tallerken.
Pisk egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett squash, gulrot, rødløk, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong og smuldre over gresk salatost. Bland godt. Tilsett hvetemel* [1 dl | 2 dl] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. TIPS: Konsistensen på blandingen skal være som en løs røre.
Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Form farsen til lapper (2 per pers.), og stek i 3-4 min på hver side, til gylne. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på. TIPS: Trykk dem litt flate (ca. 2 cm) i stekepannen med stekespaden, så stekes lappene jevnt.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Bland honning [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en liten skvett sitronsaft i en skål. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett ovnsbakte grønnsaker, salatblanding og ristede gresskarkjerner til skålen og bland godt.
Anrett squashlapper og rødbetesalat på tallerkener. Server med aioli og resterende sitronbåter på siden.