Skip to main content
Spanskinspirert kyllingpaella
Spanskinspirert kyllingpaella

Spanskinspirert kyllingpaella

med paprika og persille

Du har kanskje smakt paella i solrike Spania, men det er også lett å lage på ditt eget kjøkken! Når risen har godgjort seg med grønnsaker og buljong, topper vi den med stekt kyllingfilet og fersk persille. Så lett - nå er middagen klar til å nytes!

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

2 stk

Tomat

150 g

Risottoris

300 g

Kyllingbryst

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Panamat

10 g

Kyllingkraft

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til grønnsaker

5 dl

Vann til ris

¼ ts

Salt til ris

Næringsinnhold

Kalorier591 kcal
Energi (kj)2472 kj
Fett10.9 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater74.3 g
Sukker13.8 g
Fiber6.9 g
Protein42.5 g
Natrium1.1 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Finhakk løk, gulrot og tomat.

Lag paella
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, gulrot og paprika med en klype salt og pepper i 2-3 min, eller til de mykner.

Tilsett ris, kyllingbuljong og røkt paprikapulver. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann, tomat, salt og en klype pepper. Kok opp og la småkoke i 15-20 min, eller til vannet fordamper og risen er myk.

TIPS: Tilsett en skvett vann dersom risen fortsatt er hard etter at vannet har fordampet.

Stek kylling
3

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Stek i 2 min per side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 2-3 min på hver side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk persille
4

Finhakk persille og sett til side.

Skjær kylling
5

Skjær ferdigstekt kylling i strimler.

Øk til høy varme når risen er ferdigkokt og stek i 1-2 min, til bunnen er sprø.

TIPS: Pass på så risen ikke brenner seg.

Server
6

Anrett paella i skåler og topp med kylling og persille.