
By middagsgjestene på en real smaksopplevelse med vår sitrusfruktstekte kylling! Vi steker kyllingen og lar den deretter småkoke i en herlig sitrusfruktbuljong med dill. Potetene rister vi sammen med pastinakk, gulrot og rødbete før de toppes med ristede sesamfrø. Det hele serveres med en mild agurk- og dilldressing som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
300 g
Kyllingbryst
1 stk
Dill
1 stk
Pastinakk
½ stk
Agurk
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødbete
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
1 stk
Citrus
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til marinade
¼ ts
Salt til marinade
¼ ts
Salt til dressing
½ dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus

Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).
Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger.
Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarte på langs.
Overfør grønnsakene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

I mellomtiden, riv agurk.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Pakk agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.
Grovhakk dill.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.
Bland sammen kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.

Bland agurk, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål.
Bland vann, buljong, dill og en skvett sitrusfruktsaft i en annen liten skål.

Tilsett sitrusfrukt- og buljongblanding og smør i stekepannen. Øs jevnlig over kyllingen med en skje i 1-2 min.

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og agurkdressing på tallerkener.
Drypp sitrusfruktbuljong over kyllingen og topp rotfrukter med sesamfrø.
Pynt med resterende sitrusfruktbåter.

