Skip to main content
Sitrusstekt kylling
Sitrusstekt kylling

Sitrusstekt kylling

med ovnsbakte rotfrukter og agurkdressing

By middagsgjestene på en real smaksopplevelse med vår sitrusfruktstekte kylling! Vi steker kyllingen og lar den deretter småkoke i en herlig sitrusfruktbuljong med dill. Potetene rister vi sammen med pastinakk, gulrot og rødbete før de toppes med ristede sesamfrø. Det hele serveres med en mild agurk- og dilldressing som dipp.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Selleri
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Dill

1 stk

Pastinakk

½ stk

Agurk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødbete

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

1 stk

Citrus

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til marinade

¼ ts

Salt til dressing

½ dl

Vann til saus

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier690 kcal
Energi (kj)2887 kj
Fett24 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater73.5 g
Sukker18.9 g
Fiber12.2 g
Protein45.4 g
Natrium410 mg
Potassium227.1 mg
Calcium20 mg
Iron0.9 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotgrønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240/220°C (varmluft).

Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger.

Skjær pastinakk (uskrelt) i kvarte på langs.

Overfør grønnsakene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, riv agurk.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Pakk agurk inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut væske.

Grovhakk dill.

Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.

Bland sammen kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa på innsiden.

Lag agurkdressing
4

Bland agurk, yoghurt, salt og en klype pepper i en liten skål.

Bland vann, buljong, dill og en skvett sitrusfruktsaft i en annen liten skål.

Lag sitrusfruktkylling
5

Tilsett sitrusfrukt- og buljongblanding og smør i stekepannen. Øs jevnlig over kyllingen med en skje i 1-2 min.

Server
6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og agurkdressing på tallerkener.

Drypp sitrusfruktbuljong over kyllingen og topp rotfrukter med sesamfrø.

Pynt med resterende sitrusfruktbåter.